Fratele lui Petrică RomPH, amendat de Primăria Slatina pentru blocarea traficului rutier/FOTO

Circulaţia rutieră pe sensul de mers spre Slatina a fost blocată o bună bucată de timp, până la eliberarea carosabilului

Firma din cauza căreia traficul rutier a fost blocat, luni, pe una dintre benzile străzii Drăgăneşti din Slatina, după ce un mal de pământ de pe terenul aparţinând acestei societăţi comerciale s-a surpat pe şosea, a fost amendată cu 100 de milioane de lei vechi de primărie. Administratorul firmei, nimeni altul decât Marin Ilie, fratele omului de afaceri Petre Ilie, zis Petrică RomPH, trimis în judecată pentru complicitate la delapidare în scandalul Ansamblului folcloric Doina Oltului, fusese notificat în prealabil de reprezentanţii primăriei să ia măsuri astfel încât terenul, înălţat cu mari cantităţi de pământ în vederea unor viitoare investiţii, să n-o ia la vale spre şosea.

Firma cu pricina, SC Rommar Prodimpex SRL, a fost sancţionată marţi de Primăria Slatina. Contactat de OLT-ALERT, şeful Poliţiei Locale, Adrian Pop, a confirmat informaţia.

„Vă pot confirma faptul că o societate comercială din Slatina a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 10.000 de lei după incidentul de luni, când un mal de pământ de pe terenul aparţinând acestei societăţi s-a surpat pe strada Drgăneşti Olt, pe sensul de intrare în municipiu, din cauza precipitaţiilor abundente căzute. Incidentul a avut loc în condiţiile în care noi l-am avertizat pe proprietarul terenului încă din luna martie a acestui an, când am observat că se înalţă foarte mult cu terenul pentru nişte lucrări ce urmau să aibă loc, că atunci când plouă malul s-ar putea surpa peste şosea. L-am avertizat să asigure malurile de pământ, lucru pe care nu l-a făcut sau l-a făcut superficial. Aşa se explică incidentul de luni pentru care a fost sancţionat”, a declarat, pentru OLT-ALERT, Adrian Pop.

Pentru c nu a fost asigurat corespunzător, malul de pământ a luat-o la vale peste strada Drăgăneşti

SC Rommar Prodimpex SRL este administrată de Marin Ilie, fratele omului de afaceri Petre Ilie, zis Petrică RomPH, trimis în judecată, anul trecut, pentru complicitate la delapidare în scandalul de la Ansamblul folcloric „Doina Oltului”, la pachet cu fostul director al instituţiei, Costinel Alecsandrescu, acuzat de procurori de delapidare în formă continuată, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi fals intelectual – suspect principal în dosar.

Potrivit informaţiilor obţinute de OLT-ALERT, SC Rommar Prodimpex SRL a solicitat Primăriei Slatina, în 2015, autorizaţie de construire pentru ridicarea unui depozit de materiale de construcţii şi pentru construirea unei staţii GPL pentru alimentarea autovehiculelor. De atunci, firma nu a făcut decât să înalţe terenul cu aproximativ patru metri de pământ adus cu camioanele. Înălţarea suprafeţei a făcut ca malul să devină abrupt şi nesigur în eventuaitatea unor ploi torenţiale, pentru că proprietarul terenului nu a luat măsuri tehnice adecvate pentru asigurarea zonei, cu precădere pe latura dinspre şosea. Aşa se explică de ce malul de pământ a luat-o, luni, la vale peste strada Drăgăneşti.

Circulaţia rutieră pe sensul de mers spre Slatina a fost blocată o bună bucată de timp, până la eliberarea carosabilului

Întrebarea în acest caz este cum a reuşit administratorul firmei să obţină aviz rutier pentru o asemenea lucrare în condiţiile în care Primăria Slatina, căreia i s-a solicitat un punct de vedere asupra proiectului (aşa cum cere legislaţia în domeniu) a refuzat să dea curs solicitării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here