Primarul din Izvoarele, REȚINUT pentru șantaj, purtare abuzivă şi instigare la abuz în serviciu

Achitat, recent, de instanță într-un dosar penal, primarul comunei oltene Izvoarele, Florian Constantin, a fost reținut, joi seară, de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina într-o nouă cauză. De data aceasta, edilul este acuzat de șantaj, purtare abuzivă şi instigare la abuz în serviciu, potrivit OLT-ALERT, care citează un comunicat al parchetului.

Citește și Medicii slătineni Mircea Tusciuc și Paul Iancu, ÎNCHISOARE cu suspendare pentru ucidere din culpă

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina au dispus continuarea urmăririi penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând cu data de 13 iulie 2017, a suspectului CONSTANTIN FLORIAN, la data faptelor primar al com. Izvoarele, jud. Olt, pentru săvârşirea infracţiunilor de şantaj, prev. şi ped. de art. 207 C.pen., ultraj, prev. şi ped. de art 257 alin. 1 C.pen., purtare abuzivă, prev şi ped de art. 296 C.pen. şi instigare la abuz în serviciu, prev şi ped de art. 47 C.pen. rap la art 297 C.pen., cu aplic art. 38 C.pen”, se arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina.

Citeşte şi TERIBIL accident rutier la Balş: O persoană a MURIT, alta se află cu răni la spital/FOTO+VIDEO

Din ordonanţele întocmite de procurori reiese că, începând cu luna octombrie 2016, primarul Florian Constantin a început să o ameninţe pe numita Mihaela-Aurelia Zorlescu, care ocupă funcția de secretar al comunei, pentru a o determina să pună viza de control financiar preventiv propriu pe documente de plată care nu respectau dispoziţiile Ordinului Ministrului Finanţelor Publice nr. 923/2014.

Citește și Finanţele Publice Olt: ANUNŢ pentru zeci de mii de persoane juridice şi fizice/Este OBLIGATORIU

„Constrângerea exercitată de către suspect s-a manifestat atât prin efectuarea de ameninţări directe cu un rău pe care persoana vătămată l-ar fi suportat în situaţia în care persoana vătămată nu-şi punea viza de control financiar preventiv propriu pe documente de plată, ameninţări efectuate în mod direct ori prin persoane interpuse, cât şi prin întocmirea de referate având ca scop declanşarea unor pretinse acţiuni disciplinare, cu privire la persoana vătămată”, se mai precizează în comunicatul Parchetului Slatina.

Citeşte şi Noul șef al Agenţiei Funcţionarilor Publici, fost informator al Securităţii, apropiat de Vâlcov

Suspectului Constantin Florian i s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, urmând ca edilul să fie prezentat, în cursul zilei de astăzi, Judecătoriei Slatina, cu propunere de arestare preventivă.

Citeşte şi Pensionarii scapă de procesele cu Casa de Sănătate în problema medicamentelor compensate/Soluţia-minune

Parchetul de pe lângă Judecătoria Slatina mai face precizarea că „efectuarea urmăririi penale şi luarea unei măsuri preventive sunt instituţii reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, măsuri ce nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”.

Citeşte şi Fostul prefect de Olt Leonid Moisiu, numit președinte al Agenției Naționale a Funcționarilor Publici

Primarul comunei Izvoarele, Florian Constantin, a fost trimis anul trecut în judecată de procurorii slătineni într-un alt dosar, tot pentru abuz în serviciu. Edilul a fost achitat, însă, anul acesta, de instanță la solicitarea procurorului de ședință. Achitat a fost, în același context, și omul de afaceri Sorin Păduraru, trimis și el în judecată în același dosar pentru complicitate la abuz în serviciu.

Citeşte şi Fostul prefect de Olt Leonid Moisiu, numit președinte al Agenției Naționale a Funcționarilor Publici

Imediat după ce conducerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina a aflat de solicitarea procurorului în instanță, instituția a declarat apel.

Citește și Scutire de impozit pe veniturile din salarii pentru zeci de mii de români/Vezi dacă te încadrezi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here