Medicii slătineni Mircea Tusciuc și Paul Iancu, ÎNCHISOARE cu suspendare pentru ucidere din culpă

Medicii Paul Tusciuc (stânga) și Paul Iancu

Judecătoria Slatina a pronunțat, vineri, 14 iulie, sentința în dosarul în care medicii slătineni Mircea Tusciuc şi Paul Iancu au fost judecați, pentru a doua oară, pentru ucidere din culpă în cazul copilului de nouă ani, din localitatea Şerbăneşti, care în 2010 a decedat în urma unei intervenţii chirurgicale la mâna stângă. Ambii medici au fost condamnați la câte trei ani și șase luni de închisoare cu suspendare. Este a doua sentință pronunțată în acest caz, după ce, în urmă cu patru ani, cei doi doctori primiseră condamnări la închisoare cu executare. La recurs, Curtea de Apel Craiova a întors dosarul la prima instanță spre rejudecare.

Citește și Primarul din Izvoarele, REȚINUT pentru șantaj, purtare abuzivă şi instigare la abuz în serviciu

Potrivit purtătorului de cuvânt al Judecătoriei Slatina, judecătorul Ana Maria Lixandru, medicii Mircea Tusciuc şi Paul Iancu au fost condamnați la câte trei ani și șase luni de închisoare cu suspendare sub supraveghere pe o durată de șase ani și șase luni. Totodată, instanța a admis acțiunea civilă potrivit căreia cei doi inculpați și Spitalul Județea de Urgență Slatina trebuie să plătească părții vătămate 20.000 de lei cu titlu de daune materiale, precum și 150.000 de euro ca daune morale.

Citeşte şi TERIBIL accident rutier la Balş: O persoană a MURIT, alta se află cu răni la spital/FOTO+VIDEO

Decizia instanșei nu este definitivă, putând fi atacată cu apel de părțile nemulțumite în termenul legal.

Citește și Finanţele Publice Olt: ANUNŢ pentru zeci de mii de persoane juridice şi fizice/Este OBLIGATORIU

Doctorul Mircea Tusciuc a fost condamnat, în iulie 2013, la doi şi opt luni de închisoare cu executare de magistraţii de la Judecătoria Slatina după ce, în 2010, un copil de nouă ani, din localitatea Şerbăneşti, a decedat în urma unei intervenţii chirurgicale la mâna stângă. Externat în primă fază, copilul a fost readus la spital în aceeaşi zi de mama sa, pentru că micuţul nu se simţea bine. Medicul Tusciuc a decis a doua zi să îi amputeze braţul. Ulterior, din cauza complicaţiilor intervenite, copilul a decedat.

Citeşte şi Noul șef al Agenţiei Funcţionarilor Publici, fost informator al Securităţii, apropiat de Vâlcov

La doi ani de închisoare cu executare a fost condamnat şi medicul Paul Iancu, cel care a primit copilul adus cu ambulanţa la Urgenţe şi care a pus greşit diagnosticul.

Citeşte şi Pensionarii scapă de procesele cu Casa de Sănătate în problema medicamentelor compensate/Soluţia-minune

Ambii medici au atacat hotărârea de condamnare la Curtea de Apel Craiova, care a anulat sentinţa şi a trimis cauza spre rejudecare.

Citește și Scutire de impozit pe veniturile din salarii pentru zeci de mii de români/Vezi dacă te încadrezi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here