Tânăra din Scorniceşti UCISĂ cu mai multe lovituri de cuţit, RĂZBUNATĂ de instanţă/Sentinţa Tribunalului Olt

Bărbatul din Pitești care în 11 decembrie 2016 și-a ucis fosta iubită, o tânără 30 de ani, din Scornicești, cu mai multe lovituri de cuțit, aruncându-i apoi trupul într-o pădure din localitatea Optași, a fost condamnat, marţi, de Tribunalul Olt, la pedeapsa de 25 de ani de închisoare cu executare.

Bogdan Ionuţ Frâncu, de 37 de ani, din Piteşti, care în luna decembrie a anului trecut a ucis-o cu sânge rece pe fosta sa iubită, Cristina Marin, o tânără de 30 de ani, din Scorniceşti, a fost condamnat de magistraţii Tribunalului Olt la 25 de ani de închisoare cu executare. Decizia instanţei de judecată nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

Citeşte şi Decizie surprinzătoare luată de Curtea de Apel Craiova într-un dosar al lui Vâlcov

Pe lângă pedeapsa principală, Bogdan Ionuţ Frâncu, de 37 de ani, a primit şi o pedeapsă complementară de cinci ani în care îi sunt interzise mai multe drepturi, potrivit reprezentanţilor Tribunalului Olt. În plus, bărbatul trebuie să plătească daune morale de 100.000 lei, dar şi daune materiale de 25.000 lei către cinci persoane care s-au constituit părţi civile.

Citeşte şi Şoselele morţii în Olt: Val de accidente rutiere soldate cu sute de răniţi şi zeci de morţi/FOTO+VIDEO

„Respinge cererea de schimbare a încadrării juridice a faptei, formulată de inculpatul Francu Bogdan Ionuţ, din infracţiunea de omor calificat cu premeditare şi prin cruzimi prev. de art. 188 alin. 1 rap la art.189 alin. 1 lit.a şi h C.p. pentru care acesta a fost trimis în judecată, în infracţiunea de omor simplu prev. de art. 188 alin. 1 C.p., ca nefondată. În baza art. 188 alin. 1 rap la art.189 alin. 1 lit. a şi h C.p. condamnă pe inculpatul FRANCU BOGDAN IONUŢ, în prezent arestat preventiv în Penitenciarul Craiova, la o pedeapsă de 25 ani închisoare privativă de libertate în condiţiile art. 60 C.p. – pedeapsă principală şi interzicerea exercitării drepturilor prev. de art.66 alin. 1 lit. a, b şi d C.p. pe o durată de 5 ani – pedeapsă complementară”, se arată în sentinţa pronunţată de instanţă.

Citeşte şi Sute de călători au rămas izolaţi pe câmp, în Olt, după ce trenul cu care se deplasau a rămas fără locomotivă din mers

Decizia Tribunalului Olt nu este definitivă, putând fi atacată de inculpat cu apel la instanţa ierarhic superioară, Curtea de Apel Craiova.

Citeşte şi Începe calvarul pentru şoferi pe DN 65, la ieşire din Slatina: Podul Olt intră în reparaţii/Cum se va circula

Într-un acces de furie care i-a luat mințile, Bogdan Ionuţ Frâncu, de 34 de ani, din Piteşti, și-a ucis fosta sa iubită, o tânără de 30 de ani, din Bircii – Scornicești, în 11 decembrie 2016, aplicându-i mai multe lovituri de cuțit. Crima s-a consumat pe raza orașului Scornicești. Ulterior, bărbatul a aruncat trupul fără viață într-un lăstăriș de pe raza localității Optași, după care a fugit cu mașina la Pitești. Acolo l-au găsit polițiștii, într-un hotel, după ce autorul crimei și-a sunat sora să-i spună că a ucis-o pe fosta iubită, Cristina Marin, şi că are de gând să îşi pună şi el capăt vieţii.

Citeşte şi Dascălii din Olt cu rezultate RUŞINOASE la concursul de titularizare. Sunt şi note de 1/ Lista completă

„În fapt, s-a reţinut că în după amiaza zilei de 11 decembrie 2016, inculpatul, în timp ce se afla împreună cu victima R.A.M.(fosta sa prietenă) în autoturismul proprietate personală şi care era staţionat pe raza orașului Scorniceşti, sat Bălţaţi, județul Olt, i-a aplicat acesteia mai multe lovituri cu un cuţit în zona inimii, care au generat decesul. În sarcina inculpatului s-a reţinut săvârşirea infracţiunii de omor calificat, agravanta fiind determinată de reţinerea faptei cu premeditare şi, respectiv prin cruzimi, raportat la folosirea unui cuţit, corp delict, precum şi la aplicarea, cu ferocitate, a unui număr mare de lovituri”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here