Codul portocaliu de caniculă a fost PRELUNGIT. Codul galben, extins. Ce se întâmplă cu OLTUL

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a prelungit, joi, avertizarea cod portocaliu de caniculă şi pentru vineri pentru cele şase judeţe din vestul ţării şi a extins codul galben de caniculă şi pentru judeţe din Moldova şi Muntenia.

Meteorologii au prelungit, joi, atenţionarea cod portocaliu de caniculă pentru judeţele Bihor, Arad, Timiş, Caraş Severin, Mehedinţi şi Dolj şi pentru ziua de vineri.

Astfel, vineri, valul de căldură se va extinde în cea mai mare parte a ţării, iar în zonele joase de relief, pe arii extinse va fi caniculă şi indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Minimele nocturne se vor situa în jurul valorii de 20 de grade, iar în Dealurile de Vest vor fi de 23-25 de grade.

În judeţele Dolj, Mehedinţi, Caraş-Severin, Timiş, Arad şi Bihor disconfortul termic va fi accentuat şi se vor înregistra frecvent temperaturi maxime de 37…38 de grade şi izolat 39 de grade.

Totodată, Administraţia Naţională de Meteorologie a extins şi codul galben de caniculă pentru judeţe din Moldova şi Muntenia. Astfel, în Maramureş, nordul Crişanei, cea mai mare parte a Transilvaniei, nordul şi estul Olteniei, în Muntenia şi sudul Moldovei, disconfortul termic va creşte, iar maximele termice se vor situa între 35 şi 37 de grade.

Meteorologii avertizează însă că în după-amiaza zilei de sâmbătă, dar mai ales în noaptea de sâmbătă spre duminică, vremea va deveni instabilă în regiunile vestice, sud-vestice şi în zonele montane şi se vor înregistra averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, vijelii şi căderi de grindină.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here