Elevii din Olt cu media 10 la Evaluarea Națională și Bac vor fi premiaţi de Guvern/Cine sunt performerii

Absolvenții care au obținut media 10 la Evaluarea Națională a elevilor de clasa a VIII-a (EN VIII) și la examenul național de Bacalaureat din acest an vor primi stimulente financiare, în semn de apreciere a performanțelor realizate. Printre perfomerii apreciaţi de reprezentanţii Executivului se numără şi 13 elevi din Olt.

Potrivit unei hotărâri adoptate astăzi de Guvern, sumele acordate sunt în valoare de 1.000 de lei pentru fiecare absolvent care a obținut media 10 la Evaluarea Națională a elevilor de clasa a VIII-a, respectiv de 3.000 de lei pentru fiecare absolvent de liceu care a obținut media 10 la examenul național de Bacalaureat 2017.

Vor beneficia de aceste stimulente 137 de absolvenți de clasa a XII-a care au încheiat cu media generală 10 examenul de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2017, respectiv 497 de absolvenți de clasa a VIII-a care au finalizat EN VIII cu media 10.

Susținerea tinerilor capabili de performanțe școlare înalte este un obiectiv al politicilor educaționale promovate de Guvern în acord cu Programul de Guvernare 2017-2020 unde, în Capitolul Politici în domeniul educației, sunt prevăzute măsuri pentru dezvoltarea și implementarea programelor de stimulare a performanței adresate elevilor cu potențial deosebit. Din categoria elevilor cu potențial deosebit fac parte și elevii care obțin media generală 10 la examenele naționale de finalizare a ciclurilor de învățământ gimnazial și liceal.

Printre perfomerii apreciaţi de reprezentanţii Executivului se numără şi 13 elevi din Olt. Este vorba de Amalia Maria Filip, Răzvan Gabriel Milarez, Teia Andrada Vava, absolvenţi ai Colegiului Naţional „Ion Minulescu” din Slatina, şi Alina Daniela Stanca, de la Liceul Teoretic „Petre Pandrea” Balş, care au obţinut media 10 la Bacalaureat.

De asemenea, premiaţi de Guvern vor mai fi şi Daria Mihaela Cîrstea, Şcoala Gimnazială „Eugen Ionescu” Slatina, Delia Georgiana Constantinescu, Şcoala Gimnazială Nr.2 Caracal, Costin Alexandru Dabu, Liceul cu Program Sportiv Slatina, Eliana Dan, Şcoala Gimnazială „Eugen Ionescu” Slatina, Elena Delia Doinea, Colegiul Naţional Vocaţional „Nicolae Titulescu” Slatina, Roxana Maria Mioc, Colegiul National „Ion Minulescu” Slatina, Raisa Maria Mladin, Liceul cu Program Sportiv Slatina, Bianca Andreea Păunescu, Şcoala Gimnazială „Eugen Ionescu” Slatina, Maria Andreea Tudosie, Şcoala Gimnazială „Eugen Ionescu” Slatina, Maria Teodora Guțică-Florescu, Şcoala Gimnazială „Vlaicu Vodă” Slatina, care au obţinut 10 la Evaluarea Națională.

Toţi aceştia au fost premiaţi şi de primarul Slatinei, Emil Moţ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here