Aproape 100 de MORȚI și RĂNIȚI GRAV pe șoselele din Olt în acest an / VIDEO

Statistică neagră culeasă de polițiștii din Olt pe șoselele județului, unde în acest an au avut loc 88 de accidente grave soldate cu 24 de persoane decedate și cu 74 de persoane rănite grav. Datele au fost furnizate, joi, de șeful Poliției Rutiere Olt, comisarul Bogdan Voica, într-o conferință de presă la care a participat și șeful Inspectoratului Poliției Județean (IPJ) Olt, comisarul șef Cătălin Florescu.

Potrivit raportului prezentat de șeful IPJ Olt, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au acţionat, în primele șapte luni ale anului în curs, pentru prevenirea accidentelor de circulaţie și pentru asigurarea unui trafic fluent pe raza judeţului Olt, totul pentru atingerea obiectivului asumat în cadrul Uniunii Europene de reducere cu 50% a numărului persoanelor decedate din accidentele grave. În acest context, politiștii rutieri și-au intensificat eforturile pentru reducerea numărului de accidente, în cadrul unor acțiuni punctuale de combatere a cauzelor generatoare de evenimente rutiere, precum și prin activități de prevenire a acestora.

Cu toate acestea, în perioada 1 ianuarie – 31 iulie 2017, pe șoselele județului au avut loc peste 80 de accidente grave soldate cu aproape 100 de morți și răniți grav.

„În primele șapte luni ale anului în curs, în Olt au avut loc 88 de accidente grave soldate cu 24 de persoane decedate și cu 74 de persoane rănite grav”, a precizat șeful Poliției Rutiere Olt, comisarul Bogdan Voica.

În primele șapte luni ale anului în curs, oamenii legii olteni au aplicat 32.368 de contravenții, un procent de 99,28% fiind reprezentat de sancţiunile contravenţionale prevăzute de legislația care reglementează circulația rutieră. Acestea au vizat, în special, nerespectarea regimului de viteză (35%), nefolosirea centurii de siguranţă (18%), diferența de 47% fiind reprezentată de nerespectarea regulilor de prioritate, conducerea autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice, etc.

„Un aspect pozitiv îl constituie activitățile de prevenire pentru ridicarea nivelului de disciplină rutieră în cazul bicicliștilor, categorie de participanți la trafic care reprezintă a doua cauză generatoare de evenimente grave”, a precizat comisarul șef Cătălin Florescu.

De asemenea, datele statistice mai arată că, în cele șapte luni, au fost reţinute 1.498 permise de conducere, constatându-se o creștere cu 9% față de aceeași perioadă a anului precedent și 677 (+23%) certificate de înmatriculare.

„Din numărul total de permise reţinute, un procent de 13,61% au fost pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, 19,62% pentru depăşirea vitezei cu mai mult de 50km/h, 26,30%  au fost reţinute pentru depăşire neregulamentară, 14,41% pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor, diferenţa de 26,06% reprezentând permise de conducere  reţinute pentru alte încălcări ale legislaţiei rutiere”, a mai reliefat șeful IPJ Olt.

În aceeași perioadă, pe raza județului Olt, au fost constatate 298 de infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, constatându-se o creștere cu 4% față de aceeași perioadă a anului trecut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here