Mariana Gheorghe și Florica Grecu rămân în conducerea IȘJ Olt/Adelin Bărbulete așteaptă delegarea pe postul de șef suprem

Ministerul Educației a decis ca adjunctele de la Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Olt să rămână pe posturi încă un an sau până la organizarea unui concurs, potrivit realitateaoltului.ro. Pentru postul de inspector școlar general, de pe care a fost demisă Felicia Man, și-a depus candidatura Adelin Bărbulete, care așteaptă delegarea, el având-o drept contracandidată pe Camelia Tița. În același timp, Felicia Man a atacat în instanță ordinului prin care ministrul Educației a demis-o.

Cele trei posturi de conducere de la nivelul Inspectoratului Școlar Județean Olt au fost scoase la selecție de către ministrul Educației. Patru candidați s-au autopropus prin e-mail sau fax la cabinetul ministrului: Mariana Gheorghe și Florica Grecu, pentru posturile de adjunct, și Adelin Bărbulete și Camelia Tița pentru postul de general.

Ministrul a decis ca Mariana Gheorghe şi Florica Grecu, ocupante din februarie ale posturilor, să îndeplinească în continuare funcţiile de inspectori generali adjuncţi ai ISJ Olt pentru încă un an de zile sau până la ocuparea prin concurs. În ceea ce privește postul de general, Bărbulete așteaptă delegarea. El ocupă o funcție de inspector școlar din 2010, fiind doi ani inspector pentru dezvoltarea resurselor umane, apoi inspector pentru management instituţional.

Postul de general va deveni liber pe 4 septembrie, când intră în vigoare decizia de revocare din funcție a Feliciei Man, demisă prin fax de ministrul Educației, alături de alți 12 inspectori școlari generali din țară. Aceasta a atacat în instanţă decizia ministrului, solicitând anularea ordinului. Acțiunea Feliciei Man a fost înregistrată pe 23 august la Curtea de Apel Craiova.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here