Florian Cârstea, directorul Bibliotecii Județene Slatina: Atribuirea denumirii de Olt-Romanați județului nostru, o reparație morală

Dacă referendumul privind atribuirea denumirii de Olt-Romanați județului nostru va fi un succes acest lucru ar reprezenta o reparație morală pentru oamenii care au locuit și locuiesc pe teritoriul fostului județ Romanați, este de părere directorul Bibliotecii Județene „Ion Minulescu” Slatina, Florian Cârstea.

În plus, fostul județ Romanați este încărcat de istorie și cultură, astfel că introducerea denumirii acestuia în cea a actualului județ Olt este un câștig, un plus valoric pentru zona noastră, mai afirmă directorul Bibliotecii Județene „Ion Minulescu” Slatina.

„Este vorba de o reparație morală, simbolică pentru cei din fostul județ Romanați. Apoi, adăugarea cuvântului Romanați la denumirea județului este un câștig, întrucât județul Romanați a reprezentat unul dintre județele importante ale României de până în 1956, un județ cu o evoluție socială, istorică și culturală deosebită. A dat oameni de seamă în diverse domenii, precum cel cultural (actorul Siviu Stănculescu, poetul Virgil Carianopol, etc.), o serie de figuri proeminente în istorie. Apoi, la Caracal a fost curtea domnească pe timpul lui Mihai Viteazul, acolo au avut loc evenimente importante în istorie, precum în momentele Revoluției de la 1848”, a subliniat Florian Cârstea.

În plus, el spune că ideea unor costuri din partea oamenilor este total greșită, întrucât legea prin care referendumul ar urma să fie validat în parlament „va conține un articol care va stabili că schimbarea documentelor privind identitatea persoanelor se va face gratuit, în mod treptat, atunci când expiră fiecare document în parte”.

„Așadar, nu are nimeni de pierdut din dacă acest referendum trece, ci doar de câștigat ca prestanță la nivel de zonă”, a mai adăugat Cârstea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here