Percheziții MASIVE în Olt și în alte 4 județe, într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani

În această dimineaţă, poliţiştii din Olt efectuează 20 de percheziţii, în 5 judeţe, Olt, Dâmbovița, Giurgiu, Dolj și Teleorman, pentru documentarea activităţii infracţionale a unor persoane care ar fi derulat operațiuni fictive cu bunuri, folosind firme fantomă. Prejudiciul cauzat bugetului de stat prin evaziune fiscală și spălare de bani este de 6.800.000 de lei.

Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt efectuează, joi, 14 septembrie, 20 de percheziții, pe raza județelor Olt, Dâmbovița, Giurgiu, Dolj și Teleorman, la locuințele unor persoane și la sediile sociale ale unor persoane juridice.

Citește și Andrei Iordache și Talia Cincă, respinși la concursul pentru postul de șef al DSP Olt

„Activităţile se desfășoară într-un dosar penal aflat în instrumentarea Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din Olt, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, în care se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare de bani”, se arată într-un comunicat al IPJ Olt.

Citește și Lia Olguța Vasilescu, despre drumul expres Pitești-Slatina-Craiova: „Începe construirea”

Din cercetări a reieşit că, în cadrul unui circuit economic, s-ar fi desfăşurat operațiuni fictive cu bunuri, prin intermediul unor firme de tip fantomă. În fapt, persoane implicate ar fi livrat, către instituții, bunuri (mobilier urban), fără a avea documente justificative de provenienţă.

Citește și Tel Drum vrea să reabiliteze un drum care traversează județul Olt/ Miză financiară fabuloasă

Prin activitatea infracţională, s-ar fi cauzat un prejudiciu bugetului de stat de aproximativ 6.830.000 de lei.

„În cauză, vor fi aplicate sechestre asiguratorii, iar la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt, vor fi conduse 5 persoane, pentru audieri”, se mai precizează în comunicatul Poliției.

Citește și Avansări în grad și exercițiu demonstrativ de Ziua Pompierilor la Slatina. Nu a lipsit defilarea Gărzii de Onoare

În activităţi sunt angrenaţi şi luptători de acţiuni speciale din Olt și polițiști de la inspectoratele de poliţie judeţene Dâmbovița, Giurgiu, Dolj și Teleorman.

Citește și Siminica Mirea repune pe tapet, la Ministerul Justiției, proiectul penitenciarului de la Caracal

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here