Polițiștii din Olt au demarat o nouă ediție a „Săptămânii Prevenirii Criminalităţii”/FOTO

În perioada 2 – 6 octombrie, Poliția Română, prin structurile de prevenire a criminalității, desfăşoară, la nivel naţional, a doua ediție din acest an a „Săptămânii Prevenirii Criminalităţii”, în cadrul căreia poițiștii din Olt derulează o serie de acțiuni tematice care a început luni la sediul Inspectoratului de Poliție Județean. 

În Olt, prima zi, luni, 2 octombrie, este dedicată prevenirii delincvenţei juvenile și va fi marcată prin organizarea unor sesiuni de informare a elevilor din liceele municipiului Slatina, de către Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității, în colaborare cu poliţiştii de proximitate. Totodată, în această zi, la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Olt a fost organizată „Ziua porţilor deschise”, eveniment la care au fost invitați elevi din cadrul unităților de învățământ din municipiul Slatina.

Citește și Un polițist din Olt a MURIT la datorie. Omul legii era căsătorit și avea un copil de 10 ani

În ziua de 3 octombrie se vor derula activități privind prevenirea victimizării minorilor, prin organizarea de acțiuni informativ-preventive în unitățile de învățământ, din mediul urban și rural, prin prezentarea de proiecții de filme documentare, materiale de informare antivictimizare și antiinfracționale, de către structurile de ordine publică și prevenire.

Citește și O nouă zi LIBERĂ pentru elevi, în această săptămână. Când se vor închide şcolile

Ziua de 4 octombrie este dedicată prevenirii infracţiunilor contra patrimoniului și va cuprinde derularea de activități ample de informare a cetăţenilor, cu privire la cauzele generatoare ale acestui gen de infracţiuni şi modalităţi de protejare a bunurilor, prin organizarea de întâlniri cu membrii asociaţiilor de proprietari, cu salariaţi ai unor societăţi comerciale, cu persoane care locuiesc izolat. Cu această ocazie vor fi prezentate recomandări antivictimizare, precum şi modalităţile de contactare a poliţiei şi a poliţistului de proximitate.

Citește și Apar noi lideri în PNL Olt/Președintele PNL Olt, Ion Moisescu: Se muncește, am adus oameni buni în partid

În ziua de 5 octombrie se vor desfășura activități privind prevenirea violenței în familie, având ca scop promovarea programelor/campaniilor de prevenire a violenței domestice. Violența reprezintă orice agresiune fizică, psihică, sexuală sau economică, săvârșită cu intenție de către un membru al familiei, împotriva altui membru al aceleiași familii, urmând să se organizeze acțiuni de informare în societațile comerciale de pe raza județului Olt.

Citește și Când și cum poți cere pensia anticipată parțială/Explicații, cifre, procente

Ultima zi, 6 octombrie, va fi dedicată siguranţei rutiere, ocazie cu care vor fi desfăşurate acţiuni de informare a cetăţenilor privind principalele cauze şi condiţii favorizatoare de accidente rutiere. De asemenea, vor fi organizate activități informativ-preventive în unitățile de învățământ, vizând legislația rutieră. Totodată, polițiștii vor continua acțiunile în trafic, în vederea reducerii riscului de accidente, pe fondul vitezei excesive și a traversării neregulamentare în localități.

Citește și Grav ACCIDENT rutier în Olt, la Caracal: Două persoane au ajuns cu răni serioase la spital/Imagini de la fața locului

„Creşterea gradului de siguranţă a cetăţeanului, menținerea unui climat de ordine și siguranță publică, impunerea respectării legislației rutiere constituie o prioritate a Poliţiei Române, astfel, polițiștii olteni continuând activităţile de prevenire şi combatere a fenomenului infracţional. Activităţile desfăşurate, selectate în baza priorităţilor Poliţiei Române pentru anul 2017, urmăresc sensibilizarea populaţiei cu privire la importanţa adoptării unor conduite antivictimale şi antiinfracţionale, precum şi a implicării în activităţi cu caracter preventiv.

Citește și Veste teribilă pentru șoferi: Cum vor plăti mai mult, conform noii taxe auto pregătită de Guvern

Inspectoratul de Poliție Județean Olt va desfăşura o serie de activităţi în unitățile de învăţământ, la sediul societăţilor comerciale, precum şi în spațiul public, pentru diseminarea mesajelor de informare și prevenire către populație, obiectivul vizat fiind sensibilizarea cetățenilor cu privire la necesitatea adoptării unor măsuri de protecție, precum și prezentarea consecințelor ce decurg din comiterea de infracțiuni. Activitățile vor fi organizate pe teme specifice fiecărei zile dedicate acestui eveniment”, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Olt.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here