Martori surpriză în dosarul de corupție al lui Darius Vâlcov judecat de Curtea Supremă

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Noi martori vor fi citați în dosarul de corupție în care Darius Vâlcov și fostul primar al Slatinei Minel Prina sunt judecați alături de alte trei persoane. Decizia a fost luată de completul care judecă dosarul la termenul de marți.

Citește și Paul Stănescu a fost învestit în funcția de ministru al Dezvoltării Regionale/VIDEO

Instanța a încuviințat citarea ca martor a fostei soții a lui Darius Vâlcov, Lavinia Șandru, solicitată să depună mărturie de fostul ei soț. De asemenea, tot ca martor va fi citat și omul de afaceri slătinean Vasile Popa, administratorul SC Comrem SA. Prezența acestuia în instanță a fost cerută de Minel Prina.

Citește și Grav accident rutier pe DN 65, în zona Podului Olt/Doi COPII și trei adulți au fost RĂNIȚI/Primele imagini

De asemenea, instanța a admis și solicitarea lui Vâlcov privind proba cu înscrisuri, urmând ca la dosar să fie depuse documente privind unele oprațiuni de cesiune.

Citește și Șefa femeilor din PSD Slatina, Cornelia Sulger, propusă pentru un post în conducerea ANRE

„Încuviințează proba testimonială constând în audierea martorilor Şandru Lavinia şi Vâlcov Dumitru solicitată de inculpatul Vâlcov Darius Bogdan, precum şi proba testimonială constând în audierea martorului Popa Vasile solicitată de inculpatul Prina Minel Florin. II. Încuviințează proba cu înscrisuri constând în acte de cesiune solicitată de inculpatul Vâlcov Darius Bogdan, precum şi copia rechizitoriului emis la data de 25.11.2015 în dosarul nr. 91/P/2015 al Direcției Naționale Anticorupție, solicitată de inculpatul Vâlcov Darius Bogdan şi de Ministerul Public”, se arată în încheierea de marți a instanței de judecată.

Citește și Primăria Slatina pregătește o surpriză de proporții pentru populație în ultima lună a anului

Proba cu înscrisuri a fost încuviințată și la solicitarea altor inculpați în dosar, precum și la solicitarea DNA.

Un nou termen de judecată a fost stabilit pentru data de 6 noiembrie.

Citește și Alro Slatina aniversează 20 de ani de listare la Bursă/Cifră de afaceri de 10 miliarde de dolari și profit net 780 milioane de dolari

În luna mai 2015, fostul ministru al Finanţelor, Darius Vâlcov, a fost trimis în judecată de procurorii DNA în dosarul în care este acuzat de săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă. Vâlcov a fost acuzat de DNA de trafic de influenţă pentru că ar fi primit aproximativ două milioane de euro de la Theodor Berna, administratorul companiei Tehnologica Radion, firmă care a derulat contracte cu Compania de Apă Olt pentru extinderea reţelelor de apă şi canalizare din oraşele Slatina, Scorniceşti şi Potcoava. Alături de Darius Vâlcov și de Minel Prina, în acest dosar mai sunt judecați oamenii de afaceri oamenii de afaceri Cristian Tomescu și Bogdan Timofte, precum și Lucian Șușală, fost șofer al lui Vâlcov. Darius Vâlcov mai este trimis în judecată pentru fapte de corupţie şi într-un alt dosar având ca obiect luarea de mită, dar și într-o cauză mai nouă în care fostul ministru al Finanțelor este acuzat de instigare la dare și luare de mită.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here