Primar din Olt, găsit INCOMPATIBIL de ANI/ Afaceri de pe poziția de primar

Primarul liberal al comunei oltene Mihăești, Constantin Dobrița, s-a aflat în incompatibilitate în perioada mandatului trecut, când, simultan cu funcția de primar, a deținut și calitatea de comerciant, ca persoană fizică autorizată, potrivit Agenției Naționale de Integritate (ANI). 

„În perioada 18 iunie 2012 – 21 februarie 2014, a deținut și a exercitat funcția de primar și calitatea de comerciant persoană fizică în cadrul Dobrița N. Constantin Persoană Fizică Autorizată, încălcând astfel dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. g) din Legea nr. 161/2003”, se arată într-un comunicat al ANI.

Potriivt Legii 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenței în exercitarea demnităților publice, a funcțiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancționarea corupției, „funcția de primar şi viceprimar, primar general şi viceprimar al municipiului Bucureşti, preşedinte şi vicepreşedinte al consiliului județean este incompatibilă cu calitatea de comerciant persoană fizică”.

Constantin Dobrița, primar Mihăești (Sursa foto: linia1.ro)

Urmarea a raportului Agenției Naționale de Integritate, primarul din Mihăești și-ar putea pierde mandatul de ales, însă doar în urma unei hotărâri definitive pronunțate de o instanță de judecată, pentru că edilul poate contesta în instanță decizia ANI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here