Șoferul din Olt care a OMORÂT doi frați minori, condamnat definitiv la trei ani și zece luni de închisoare

Șoferul din comuna olteană Șerbănești care, în decembrie anul trecut, după ce a urcat băut la volan, a spulberat pe șosea doi minori de 14 și 16 ani, frate și soră, din aceeași localitate, omorându-i, a fost condamnat definitiv la trei ani și zece luni de închisoare cu executare.

Sentința a fost pronunțată marți de magistrații craioveni, care au respins apelurile declarate în cauză de inculpat şi de părţile civile, menținând astfel sentința pronunțată în acest dosar de Judecătoria Slatina în luna iulie a acestui an.

„Respinge, ca nefondate apelurile declarate în cauză de inculpat şi părţile civile. Deduce din pedeapsă şi perioada de arest preventiv de la 06.07.2017 la 31.08.2017, inclusiv. Obligă pe inculpat la plata sumei de 100 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat. Obligă pe fiecare dintre părţile civile apelante la plata a câte 50 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat. Onorariul avocatului desemnat din oficiu se va plăti din fondurile Ministerului Justiţiei. Ia act că nu se solicită cheltuieli de judecată. Definitivă”, se arată în hotărârea pronunțată de Curtea de Apel Craiova.

Teribilul accident s-a petrecut în luna decembrie a anului trecut, pe drumul judeţean 546 A care traversează comuna Șerbănești, în zona târgului săptămânal. După ce autoturismul condus de Marian Florin Dinescu i-a lovit pe minori, autoturismul s-a răsturnat într-un șanț de pe marginea drumului. În accident a fost rănită și o femeie de 33 de ani, pasageră în autoturism.

„În ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale s-a reţinut că, „în data de 17.12.2016, în jurul orelor 16:30, inculpatul Dinescu Marian-Florin, în timp ce conducea autoturismul marca Alfa Romeo, pe str. Dumitru Popovici din comuna Şerbăneşti, jud. Olt, din direcţia Nicolae Titulescu către Şerbăneşti, într-o curbă la stânga nu a adaptat viteza la condiţiile de drum, a pierdut controlul volanului, a părăsit parţial partea carosabilă şi le-a accidentat mortal pe persoanele vătămate T.L de 16 ani şi T.S.E. de 14 ani, care se deplasau în calitate de pietoni pe acostamentul din partea dreaptă a părţii carosabile, în aceeaşi direcţie, după care a părăsit partea carosabilă, accidentând-o şi pe numita C.E., care a suferit o fractură a gambei drepte. Inculpatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,50 mg/l alcool în aerul expirat şi i-au fost recoltate mostre biologice de sânge”, au reținut, atunci, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here