Uniforma, din nou OBLIGATORIE în şcoli / Proiect de lege

Sursa foto: stiricim.ro

Elevii din întreaga ţară ar putea fi obligaţi să poarte uniformă. Cel puţin asta prevede un proiect de lege iniţiat de deputatul PSD Cătălin Rădulescu, depus la Comisia de Administraţie a Camerei Deputaţilor, potrivit aradon.ro. Oficialul a argumentat că introducerea uniformei în şcoli ar masca discrepanţele statutului financiar între elevi, care afectează într-un mod negativ dezvoltarea tinerei generaţii.

„În ultimii 25 de ani, s-au amplificat discrepanţele între cetăţeni, respectiv elevi, privind situaţia lor financiară. O parte dintre cetăţeni, puţini la număr, având o stare materială bună şi foarte bună, care le permite să le ofere condiţii deosebite copiilor lor, iar cealaltă parte, în majoritate, au sărăcit, fiind săraci şi foarte săraci. Considerăm că această inegalitate, în special între elevi, are ca urmare un efect negativ privind dezvoltarea tinerei generaţii“, se arată în expunerea de motive a legii.

Specialiştii în Educaţie afirmă că introducerea uniformei în şcoli nu este o idee rea, dar asta doar în condiţiile în care costurile ar fi acoperite de autorităţile statului, lucru puţin probabil. Altfel, s-ar încălca principiul constituţional al gratuităţii accesului la învăţământul de stat.

Alte voci vorbesc despre nostalgii comuniste ale actualilor guvernanţi, dar şi despre o „firmă de casă”, care trebuie să dea un „tun”, prin zecile de mii de uniforme care urmează a fi confecţionate pentru elevii din România.

Sursa: aradon.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here