CREŞTERE ISTORICĂ. Olguţa Vasilescu a anunţat care va fi noul SALARIU minim

Salariul minim brut va crește la 1.900 lei de la 1 ianuarie 2018, a anunțat Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, în debutul ședinței de guvern de joi, informează b1.ro.

Social-democrata a precizat că noul salariu brut este echivalent unui salariu brut de 1.550 lei în prezent, diferența fiind dată de majorarea brutului cu 22,75% pentru a include în salariu și contribuțiile achitate în prezent de angajator pentru angajat, informează profit.ro.

Anunțul vine în contextul temerilor că transferul contribuțiilor sociale de la angajator la angajat vor determina o scădere, în unele cazuri chiar consistentă, a salariului net.

În prezent, salariul minim brut este 1.450 lei, iar cel net este de 1.065 de lei. Dacă Executivul se ține de cuvânt, iar trecerea contribuțiilor nu va afecta salariul net, atunci salariul minim brut de 1.900 de lei va însemna un salariu minim net de circa 1.111 lei.

Ministrul Muncii a mai precizat că indemnizația minimă de creștere a copilului va crește la 1.250 lei, venitul minim de incluziune va fi amânat cu 1 an, pensia minimă va crește 640 lei, iar punctul de pensie ajunge la 1.100 lei din vara anului viitor.

De asemenea, mai precizează b1.ro, deducerile personale pentru românii cu salarii mici vor crește cu 60%, iar pentru cei cu salariul minim, suma scutită de impozit va crește de la 300 lei la 510 lei.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here