Românii care voiau să taie frunză la câini mai trebuie să aștepte: Angajările la stat, suspendate și în 2018

Guvernul Tudose se pregătește să blocheze angajările la stat încă un an. Anunțul vine după ce am aflat că va curge numai lapte și miere în 2018. Angajări nu se mai făceau din iulie iar măsura a fost anunțată inițial până la sfârșitul anului 2017. Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanua declat vineri că ar fi oportun ca măsura privind suspendarea angajărilor la stat să fie menținută și în 2018, informează Agerpres, citată de b1.ro.

„Această măsură este decisă, ea este în momentul de față în vigoare și mi se pare oportun să o prelungim inclusiv pentru anul viitor. De ce? În opinia noastră, a celor de la ALDE, dar nu numai, și colegii de la PSD împărtășesc acest punct de vedere, cheltuielile generale de funcționare ale statului trebuie să fie menținute la nivelul actual, cel mult, chiar vom încerca să facem anumite economii, ele nu vor trebui să crească, în niciun caz. Sumele pe care le avem la buget trebuie să acopere o serie de alte nevoi esențiale”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Președintele Senatului a susținut că în ceea ce privește bugetul pe anul viitor, este nevoie de alocarea mai multor bani pentru cercetare.

„Și acesta este un punct de vedere pe care-l vom susține în alcătuirea bugetului pentru anul viitor și cu un element suplimentar și particular vreau ca România să aloce din ce în ce mai multe sume sau mai mari sume pentru cercetare. În programul de guvernare avem o prevedere care se referă la creșterea anuală cu 30% a fondurilor alocate pentru cercetare și eu vreau ca România să aibă și această componentă cât mai bine susținută a cercetării pentru că reprezintă viitorul pentru generațiile tinere. Nu trebuie să facem greșeala să încercăm să parcurgem toate etapele dezvoltării industriale, trebuie să sărim anumite etape și sunt numeroase domenii”, a declarat Tăriceanu, potrivit b1.ro.

Sursa: b1.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here