GREVĂ SPONTANĂ la APIA Olt: Angajații instituției au oprit plățile către fermieri

Extrem de supărați că salariile le vor scădea cu zeci de procente, funcționarii de la Agenția de Plăți și Intervenții pentru Agricultură (APIA) Olt au intrat, joi dimineață, într-o grevă spontană declanșată, de fapt, în toată țara. În aceste condiții, plata subvenției către care se face în această perioadă către crescătorii de animale a fost suspendată pe timpul protestului.

Greva a început la ora 09.00 și va dura până la ora 12.00, funcționarii APIA protestând, în acest interval de timp, pe scările instituției.

Contactat de OLT-ALERT, preşedintele Federaţiei Naţionale a Sindicatelor APIA, Octavian Mateescu, a declarat că programul de lucru va fi suspendat total pe timpul protestului, astfel că plățile începute pentru crescătorii de animale nu vor fi efectuate.

„Avem un protest spontan, aşa au hotărât salariaţii APIA din toată ţara. În fiecare centru judeţean o să ieşim o oră-două să protestăm paşnic în faţa instituţiei. Activitatea este suspendată între 9.00-12.00, timp în care nu se vor efectua plăţi către crescătorii de animale”, a declarat liderul sindical.

Acesta a precizat că salariaţii sunt nemulţumiţi de pierderile salariale.

Octavian Mateescu susține că nemulţumirile funcționarilor pleacă de la faptul că le vor scădea salariile după măsurile luate de guvern.

„Am tras semnalul de alarmă încă de când a apărut Legea Salarizării. Ne-au tot amăgit că se rezolvă problema noastră. Noi am făcut plăţi, avansul este făcut de noi, cu sacrificii. Nu avem nimic cu fermierii, sunt partenerii noştri, dar acum suntem hotărâți să tragem un semnal de alarmă puternic, să se știe că nu glumim. Salariile ne scad cu până la 30 la sută, adică fiecare salariat pierde între 700 lei și 2.800 lei, deci avem de/a face cu scăderi foarte mari”, a mai spus liderul sindical.

Mateescu mai spune că salariații APIA nu cer majorarea salariilor, ci doar păstrarea celor existente în condițiile în care prețurile la produsele de bază au crescut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here