AI TELEFONUL ASCULTAT? Iată cum poți afla dacă cineva te spionează prin intermediul telefonului tău smartphone. DETALII cu toate codurile

Siguranța trebuie să fie întotdeauna prioritatea noastră. Cu ajutorul doar a câtorva coduri scurte, puteți afla foarte multe despre setările telefonului, dacă mesajele și informațiile dvs. sunt protejate sau dacă sunteți urmăriți.

Citește și Frumusețea nu aduce și fericire: O celebră vedetă cu origini în Slatina trăiește o DRAMĂ care i-a răvășit viața/FOTO

BrightSide.me a adunat unele dintre codurile cele mai utile și mai importante pentru smartphone-uri într-un singur articol, împreună cu câteva instrucțiuni pentru cei care sunt îngrijorați dacă sunt spionați sau urmăriți.

*#21#

Cu acest cod, puteți afla dacă apelurile, mesajele și alte date sunt redirecționate. Statutul diferitelor tipuri de redirecționări care au loc împreună cu numărul și informația care este transferată, va fi afișat pe ecranul telefonului. Această funcție este cel mai adesea creată fie de parteneri geloși sau de părinții care încearcă să-si protejeze copiii de spam ori criminali.

*#62#

Formați acest cod, dacă doriți să aflați, în cazul în care apelurile, mesajele și datele sunt redirecționate și va pare că nimeni nu va poate contacta. Șansele sunt, în acest caz, ca apelurile vocale să fie redirecționate către unul dintre numerele de telefon ale operatorului mobil.

##002#

Acesta este un cod universal pentru oprirea tuturor formelor de redirecționare din telefon. Este o idee bună să utilizați acest cod înainte de a trebui să utilizați roamingul. În acest caz, banii nu vor mai fi luați din contul dvs. pentru apelurile care sunt redirecționate în mod implicit către mesageria vocală.

*#06#

Cu ajutorul acestui cod, puteți afla IMEI (International Mobile Equipment Identifier). Dacă știți acest număr, vă puteți găsi telefonul dacă cineva vi l-a furat. Când este pornit, locația sa este transmisa automat la operatorul de rețea, chiar dacă este introdusă o cartelă SIM diferită.

Citește și Modificări legislative: Dai muzica prea tare și îți superi vecinii, faci PUȘCĂRIE

ATENȚIE! Dacă cineva vă cunoaște numărul IMEI, va poate afla modelul și caracteristicile tehnice ale telefonului. făcându-vă astfel vulnerabil pentru toate felurile de spionaj sau atac cibernetic.

Exista și Coduri speciale care vă permit să aflați dacă există cineva care urmărește locația dvs. și, de asemenea, pentru a determina dacă sunteți urmărit.

Citește și Un liberal din conducerea PNL Slatina a trecut la ALDE / FOTO

Pentru aceasta aveți nevoie de utilitarul NetMonitor și tastați unul din următoarele coduri:

pentru iPhone: * # 12345 # 3001 *

pentru Android: * # * # 4636 # * # * sau * # * # 197328640 # * # *

Pasul 1. Mergeți la secțiunea numită UMTS mediu mobil, apoi UMTS RR info, și scrie toate numerele de sub ID – ul celulei. Aceste numere sunt stațiile de bază situate în apropiere. Telefonul se va conecta în mod implicit la acea stație care emite cel mai bun semnal.

Pasul 2. Du-te înapoi la meniul principal și fa clic pe fila Informații MM, apoi pe servire PLMN. Notați numerele de sub Local Area Code (LAC).

Pasul 3. Cu ajutorul acestor două numere și un site obișnuit (a patra filă din stânga), puteți determina locația pe hartă a stației de bază la care telefonul este conectat.

Citește și Întărirea autorității polițistului: Dacă îți ții mâinile în buzunare în fața unui om al legii o pățești

Stațiile care creează suspiciune sunt în general stațiile mobile – acest lucru ar putea fi un camion sau un autobuz mic, cu o antenă mare deasupra. Aceste tipuri de vehicule sunt folosite la concerte și/sau în locuri în care e o acoperire slabă la internet. Dacă există una dintre ele din apropiere, aparent fără nici un motiv logic, și telefonul dvs. e conectat la ea, atunci e posibil să fiți urmărit-spionat.

Utilizați software Anti-Virus

Dacă utilizați Android, trebuie să verificați periodic telefonul de viruși. PlaceRaider este unul dintre cei mai periculoși viruși, care va pot infecta aparatul. Dezvoltat de către experții americani, a fost menit să arate cât de vulnerabile sunt dispozitivele noastre. Odată ce ajunge într-un telefon, acest troian ia o serie de fotografii ale zonei înconjurătoare, creează un model 3D al clădirii în care vă aflați, și apoi profită de orice conexiune la Internet pentru a trimite datele pe care le-a adunat, adăugând împreună cu ea toate datele de pe telefon și parolele.

Cum ne urmăresc Serviciile Secrete ale tuturor Guvernelor

§Agențiile naționale de securitate din aproape toate țările cooperează acum cu operatorii de telefonie mobilă, care oferă de multe ori acces la informații cu privire la oricare dintre clienții lor cu condiția ca acestea să aibă un mandat de la tribunal. Ca un minim, acestea furnizează datele din ultimele trei luni.

Citește și Slătineancă prinsă în afara legii/Ce au constatat polițiștii când au oprit-o în trafic

§Dacă telefonul a fost exploatat de către o agenție de securitate, șansele sunt ca tu nici măcar nu vei observa. În cazul în care un telefon face zgomote ciudate în timpul unei conversații, își pierde puterea bateriei rapid, se supraîncălzește, sau în mod neașteptat repornește, acestea nu sunt indicii că trebuie să-l duci la reparat ci mai degrabă un semn indicator ca ești ascultat.

Cum vă puteți proteja de infractori și acțiuni de urmărire-spionaj

§Utilizați aplicații de mesagerie, care sunt complet închise pentru cei din exterior, cum ar fi Telegram, Chare, Wickr, or Signal.

§Determinați ce informații le puteți face accesibile tuturor. În cazul în care toată lumea poate avea posibilitatea de a va afla numărul de telefon sau au acces la informații despre familie, cei dragi, sau stilul tău de viață? Fiți foarte atenți atunci când postați fotografii ale copiilor.

§Nu instalați programe necunoscute pe telefon, și urmăriți îndeaproape aplicațiile pe care le-ați instalat. Folosiți cât mai multe coduri de securitate ori de câte ori puteți. Nu faceți clic pe link-uri nesigure, și nu conectați telefonul la puncte de încărcare, hot-spoturi suspecte „gratuite“ .

§Numai operatorul dvs. de telefon mobil ar trebui să ofere vreodată servicii de urmărire, și acestea ar trebui să fie pornite numai cu acordul dumneavoastră explicit. Site-urile și aplicațiile care va oferă facilitatea de a afla locația altor persoane sunt aproape sigur ca acționează cu intenții criminale. Aveți GRIJA !

Iată și o listă cu coduri utile DOAR pentru utilizatorii de telefoane cu android:

CODES FUNCTIONS

*#06# – To check IMEI of your device, enter this code.

*#0*# – To enter service menu on the very new Android phones.

*#0228# – To check battery status.

*#9090# / *#1111# – To make device in Service mode.

*#*#4636#*#* – To get information about battery, usage statistics and device.

*#*#34971539#*#* – To get all information about camera.

*#12580*369# – To get software and hardware info.

*#228# – For ADC Reading.

#7353# – To hide test menu 2/Self Test Mode.

##7764726 – To hide service menu for Motorola Droid.

*#*#273283*255*663282*#*#* – For backup of our all media files.

*#*#232338#*#* – It display the Wi-Fi mac address.

*#7465625# – To view status of lock-phone.

*#*#3264#*#* – To show RAM version.

*#*#44336#*#* – To display build time and change list number.

*#*#232337#*# – To see or display device’s Bluetooth address.

*#*#197328640#*#* – It enables test mode for service.

*#*#8351#*#* – To enable voice dial mode.

*#*#8350#*#* – To disable the voice dial mode.

*#*#0842#*#* – To test Back-light/vibration.

*#*#2664#*#* – To test the touch-screen.

*#*#0289#*#* – For Audio test.

*#*#0*#*#* – For LCD display test.

*#*#232331#*#* – To test Bluetooth of any Android device.

*#*#0283#*#* – To perform a packet loop-back test.

*#*#1575#*#* – For advanced GPS test.

*#*#1472365#*#* – To Perform a quick GPS test.

*#*#0588#*#* – To perform a proximity sensor test.

*#*#7262626#*#* – To perform field test.

*#*#232339#*#* – Testing Wireless LAN.

*#9090# – To Diagnose configuration of device.

*#872564# – To control U-S-B logging.

*#9900# – System dump mode.

*#*#7780#*#* – Reset to factory state.

*2767*3855# – To format Android device.

*#*#4986*2650468#*#* – To get pda, phone, H/W and RF Call Date.

*#*#1234#*#* – To know about pda and firmware version.

*#*#1111#*#* – For FTA Software version.

*#*#2222#*#* – For FTA Hardware version.

*#*#7594#*#* – To change power button behaviour once code enabled.

*#*#8255#*#* – To launch Google Talk service monitor.

Sursa: ziarulnational.md (autor traducere articol: AktualNews.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here