Modificări legislative: Dai muzica prea tare și îți superi vecinii, faci PUȘCĂRIE

Printre propunerile legislative pe care Ministerul Afacerilor Interne intenționează să modifice legislația în domeniul ordinii și siguranței publice pentru întărirea autorității polițiștilor se regăsește și cea privind tulburarea liniștii în spații în care se găsesc locuințe private. De exemplu, muzica ascultată la intensitate mare de proprietarul unei locuințe, spre supărarea vecinilor, poate atrage condamnarea la închisoare de până la doi ani.

Am dat exemplul de mai sus pentru că redarea muzicii la intensitate mare în imobile cu destinația de locuinţe se numără printre cele pe care conducerea Poliției Olt le-a enumerat într-o recentă conferință de presă organizată pentru popularizarea proiectului de lege pus în dezbatere publică și prin care MAI intenționează să modifice legislația în domeniul ordinii și siguranței publice.

Cu pedeapsa la închisoare s-ar putea pedepsi și organizarea de petreceri cu caracter privat în spațiul public, în proximitatea imobilelor cu destinația de locuințe.

„Continuarea săvârșirii unor fapte prin care se tulbură folosinţa locuinţei locatarilor dintr-un imobil, prin ignorarea avertismentelor lansate de agentul constatator și după aplicarea amenzii prevăzute de lege, se va pedepsi cu închisoare de la 3 luni sau 2 ani. 

Cele mai dese situații, se referă la:

 – redarea de muzică, la intensitate mare, în imobile cu destinația de locuinţe;

 – organizarea de petreceri cu caracter privat în spațiul public, în proximitatea imobilelor cu destinația de locuințe”, se arată într-un comunicat al Poliției Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here