Percheziții la un grup infracțional specializat în înșelăciune/Au fost ridicate arme și bijuterii

Poliţiştii din Cluj, cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale a Poliției Române, au destructurat un grup infracțional specializat în comiterea de înşelăciuni prin metoda „Accidentul”. Trei persoane au fost arestate preventiv. De la domiciliile lor oamenii legii au ridicat zeci de telefoane mobile, cartele telefonice, bijuterii din aur şi înscrisuri. De asemenea, poliţiştii au ridicat şi mai multe arme.

Poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Cluj-Napoca, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj, cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale, au efectuat, joi, șapte percheziţii domiciliare la persoane bănuite de comiterea mai multor înşelăciuni prin metoda accidentul.

Percheziţiile au fost efectuate la locuințe din Cluj-Napoca și din localitățile Dezmir, Jucu şi Giurgiu, precum și într-un penitenciar.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate zeci de telefoane mobile, cartele telefonice, bijuterii din aur şi înscrisuri. De asemenea, poliţiştii au ridicat şi patru arme – letale şi neletale, din categoria celor supuse autorizării sau notificării, deţinute în afara condiţiilor legale.

„Din cercetări a rezultat că, în perioada octombrie – noiembrie a.c., patru  bărbaţi, cu vârste cuprinse între 25 şi 31 de ani, ar fi fost implicaţi în comiterea a şapte înşelăciuni prin metoda «Accidentul», cauzând un prejudiciu de peste 80.000 de lei”, se arată într-un comunicat de presă al Poliției Cluj.

În urma administrării probatoriului, trei bărbaţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore. Ei au fost prezentați, vineri, Tribunalului Cluj cu propunere de arestare preventivă. Instanța a admis propunerea procurorilor. Este vorba de Iosif-Dănuț Szentgyorgyi, Vlad-Bogdan Ilieș și Mădălin Nicolae-Săvan.

Cel de-al patrulea bărbat implicat se află în executarea unei pedepse privative de libertate, pentru altă infracţiune.

La activități au participat poliţişti de investigaţii criminale, criminaliști şi de la acţiuni speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj, precum şi reprezentanți ai Administrației Naționale a Penitenciarelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here