Opt șoferi din Olt au fost lăsați fără permis de polițiștii de la Rutieră/Află cu ce au greșit ca să n-o pățești și tu

Polițiștii rutieri din Olt au continuat să fie prezenți pe drumurile din județul Olt, pentru a preveni și combate indisciplina manifestată de conducătorii auto în trafic. În doar o zi, oamenii legii au lăsat fără permisul de conducere opt șoferi depistați sub influența alcoolului la volan.

Sâmbătă, în urma testării cu aparatul etilotest a conducătorilor auto, polițiștii au reținut opt permise de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce. Aparatul etilotest a indicat, în cazul celor opt persoane, concentrații de la 0,11 mg/L până la 0, 40 mg/L alcool pur în aerul expirat.

Totodată, polițiștii au constatat două infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice.

Astfel, polițiștii olteni au depistat, pe raza comunei Fălcoiu, un bărbat, de 25 ani, din comuna Redea, în timp ce conducea un autoturism fără a deţine permis de conducere.

La aceeași dată, poliţiştii din cadrul Secţiei 1 Poliţie Rurală Bobiceşti şi cei din cadrul Compartimentului Rutier au depistat, pe raza comunei Bîrza, un bărbat, de 45 ani, din localitate, în timp ce conducea pe D.J. 644, un autoturism cu plăcuțe cu numere provizorii.

„În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că autorizaţia provizorie de circulaţie era expirată din data de 29 octombrie a.c..

Polițiștii efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracţiunii de punere în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Olt, agentul principal Alexandra Dicu.

Obiectivul principal al acestor acțiuni este salvarea de vieți și prevenirea accidentelor rutiere prin depistarea și sancționarea celor care pun în pericol siguranța traficului rutier, se arată într-un comunicat al Poliției.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here