Polițiștii din Corabia, acțiuni pentru prevenirea victimizării minorilor. Internetul, un PERICOL

La sfârșitul acestei săptămâni, polițiștii din cadrul Poliției orașului Corabia-Biroul de Ordine Publică au acționat pentru prevenirea victimizării minorilor și combaterii absenteismului școlar, întâlnindu-se cu 85 de elevi din cadrul Școlii Gimnaziale „Virgil Mazilescu”.

Cu această ocazie, polițiștii le-au prezentat elevilor vulnerabilitățile și riscurile la care se supun prin frecventarea unor cercuri de prieteni predispuși la săvârșirea de fapte antisociale și abandon școlar.

Totodată, polițiștii le-au prezentat vulnerabilități din mediul online.

Polițiștii recomandă elevilor:

  • Nu oferi persoanelor întâlnite pe Internet informaţii personale despre tine sau familia ta!
  • Nu spune parola de la e-mail-ul tău altor persoane în afara părinţilor; dacă le comunici această parolă prietenilor sau altor persoane, acestea pot trimite mesaje jignitoare în numele tău sau pot intra pe site-uri interzise!
  • Dacă vrei să te întâlneşti cu o persoană pe care ai cunoscut-o pe Internet, anunţă-ţi părinţii anterior! oamenii pot fi foarte diferiţi de ceea ce au pretins că sunt pe Internet şi astfel poţi deveni victima traficului de persoane şi a altor întâmplări tragice.
  • Gandește-te foarte bine înainte de a te expune într-un mod indecent dacă vrei să îți păstrezi sau să îți pierzi demnitatea de ființă umană!
  • Nu uita că nu tot ceea ce citeşti sau vezi pe Internet este adevărat!
  • Nu da curs îndemnurilor, sarcinilor și provocărilor pe care le primești în cadrul unor jocuri online, care fac referire la viața reală și te îndeamnă să săvârșești fapte ce îți pot pune viața în pericol sau îi pot afecta pe cei din jur!
  • Dacă cineva te face să te simţi inconfortabil pe Internet, poţi oricând să renunţi la comunicarea cu acea persoană. Nu eşti obligat să stai pe Internet mai mult decât consideri tu şi nici să suporţi ceea ce îţi provoacă neplăcere sau teamă.
  • Dacă te amenință că are acces la informații confidențiale ca să îți arate că e bine informat, nu uita că în realitate are acces numai la informații care se găsesc foarte ușor pe Internet și nu dovedesc nimic.
  • Nu te teme de cei care te amenință pe Internet, ca să te determine să faci ceea ce doresc ei. Ei nu au putere asupra ta, doar te păcălesc pe tine că ar avea vreo putere si doar dacă-i crezi au putere! În realitate, singura lor putere este anonimatul.

Așa că, nu ezita să anunți un adult în care ai încredere că ești victima unei agresiuni sub orice formă pe Internet și vei fi protejat!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here