Peste 60 de corupți trimiși în judecată de DNA, condamnați definitiv într-o singură lună

În cursul lunii octombrie, 61 de inculpați trimiși în judecată de procurorii DNA pentru fapte de corupție au fost condamnați definitiv.

Între persoanele condamnate definitiv figurează un judecător, un notar, un director adjunct penitenciar, un director APIA județ, un director general regie autonomă, un director adjunct agenție județeană pentru ocuparea forței de muncă, patru primari de comună, un comisar de gardă financiară, doi agenți de poliție frontieră și un lucrător vamal.

Pedepsele dispuse de judecători față de cei 61 inculpați variază între 8 ani închisoare și 8 luni cu amânare.

„Având în vedere că, în multe cazuri, între pronunțarea deciziilor, motivarea acestora și transmiterea acestor decizii de către instanțele de judecată, în format electronic, se înregistrează o anumită diferență de timp, D.N.A. a decis publicarea unor informări cu privire la soluțiile de condamnare definitive, la momentul pronunțării acestora, sub formă de comunicate de presă.

În acest fel, D.N.A. răspunde cerinței de informare a opiniei publice asupra întregului proces penal în cazuri de mare corupție, inclusiv asupra finalității dosarelor trimise spre judecare”, se arată într-un comunicat al Direcției Naționale Anticorupție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here