Polițiștii din Olt, peste 350 de sancțiuni aplicate și zeci de permise reținute în doar 3 zile

Polițiștii rutieri din Olt au aplicat, în doar trei zile, peste 350 de sancțiuni contravenționale pentru indisciplină în trafic, cele mai multe dintre, peste 200, acestea fiind pentru încălcarea regimului legal de viteză.

Polițiștii rutieri au continuat să acționeze, în perioada 17 – 19 noiembrie, pe sectoarele de drum din județul Olt, pentru creșterea siguranței traficului rutier, prin impunerea respectării regimului legal de viteză.

 În această perioadă, polițiștii olteni au constatat patru infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice și au aplicat 358 de sancțiuni contravenționale, prevăzute de legislația rutieră.

De asemenea, au fost reținute 26 de permise de conducere și au fost retrase 12 certificate de înmatriculare.

Pentru constatarea abaterilor, polițiștii au folosit 11 echipamente radar, dintre care șase montate pe autospeciale inscripționate şi cinci montate pe autovehicule neinscripționate.

Astfel, pentru încălcarea regimului legal de viteză, au fost aplicate 204 sancțiuni, 13 conducători auto depășind viteza maximă legal admisă cu mai mult de 50 km/h.

„În funcție de încadrarea contravențională a abaterii săvârșite, au fost aplicate 97 de sancțiuni pentru depășirea cu 10 – 20 km/h a vitezei maxime admise, 52 de sancțiuni pentru depășirea cu 21 – 30 km/h a vitezei maxime admise, 31 de sancțiuni pentru depășirea cu 31 – 40 km/h a vitezei maxime admise şi 11 sancțiuni pentru depășirea cu 41 – 50 km/h a vitezei maxime admise”, se arată într-un comunicat al Poliției Olt.

Pentru prevenirea implicării în evenimente rutiere a conducătorilor auto și asigurarea unui climat de normalitate, polițiștii rutieri vor continua să acționeze în trafic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here