Finanțele Publice Olt, venituri de peste 84.000 lei din vânzarea bunurilor confiscate/Ce se întâmplă cu marfa nevândută

Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice (AJFP) Olt a încasat în primele zece luni ale anului 2017 suma de 84.165 lei din valorificarea bunurilor proprietate privată a statului. Cele mai mari sume provin din vânzarea directă, respectiv 58.248 lei.

La nivelul judeţului Olt, valoarea bunurilor confiscate şi intrate în proprietatea privată a statului în perioada ianuarie – octombrie 2017 a fost de 94.572 lei, mai mult cu 12.987 lei decât în perioada similară a anului 2016, se arată într-un comunicat al Fisc-ului.

În luna octombrie 2017, la nivelul Administraţiei Judeţeane a Finanţelor Publice Olt au intrat în proprietatea privată a statului bunuri în valoare de 17.896 lei.

„Valorificarea bunurilor intrate în proprietatea privată a statului se face prin bursele de mărfuri, prin magazine proprii, licitaţie publică, în regim de consignaţie sau direct de la locul unde acestea se află”, se precizează în comunicatul remis OLT-ALERT.

AJFP Olt a valorificat, astfel, produse alimentare, articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte., cele mai vândute fiind confecţiile şi încălţămintea.

„Valorificarea bunurilor se face de către Ministerul Finanţelor Publice prin organele de valorificare abilitate potrivit prevederilor Ordonanţei Guvernului nr. 14/2007 Republicată, pentru reglementarea modului şi condiţiilor de valorificare a bunurilor intrate, potrivit legii, în proprietatea privată a statului, cu modificările şi completarile ulterioare. Sunt exceptate bunurile care nu îndeplinesc condiţiile legale de comercializare”, se mai arată în comunicatul Fisc-ului.

Bunurile care îndeplinesc condiţiile legale pentru a fi valorificate se predau organelor de valorificare, acestea fiind evaluate de către o comisie de evaluare constituită conform OG nr. 14/2007.

Totodată, potrivit prevederilor legale, bunurile supuse valorificării care au devenit necomercializabile, precum şi cele care nu au putut fi valorificate, vor fi distruse sub supravegherea unei comisii de distrugere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here