Siminica Mirea: Senatul României nu este proprietatea lui Călin Constantin-Anton Popescu Tăriceanu!

Senatoarea liberală de Olt Siminica Mirea a avut, miercuri, o reacție virulentă la adresa președintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, susținând că acesta nu a avut un mandat din partea senatorilor atunci când a elaborat și transmis, împreună cu președintele Camerei Deputaților, mesajul de răspuns, în numele Parlamentului, la comunicatul Departamentului de Stat al SUA.

„Cineva trebuie să le spună să înceteze! Să se oprească şi să lase instituţiile statului român în pace! Până atunci, fac eu acest lucru, ca un semn de protest împotriva mesajului de răspuns pus în sarcina Parlamentului României, expus de preşedinţii celor două camere, ca replică la comunicatul Departamentului de Stat al SUA”, se arată într-un comunicat de presă al senatoarei liberale.

La elaborarea acestui comunicat, membrii Senatului României nu au fost consultaţi, nu s-a cerut o opinie publică, nu a fost convocat plenul reunit, iar Senatul României nu a acordat un mandat preşedintelui acestuia, dezvăluie parlamentarul de Olt.

„Ca senator liberal, membu al Partidulu Naţional Liberal, susţin toate angajamentele euro-atlantice ale ţării. Militez pentru respect necondiţionat acordat statului de drept, libertăţilor cetăţeneşti şi valorilor constituţionale. Reiterez: „Senatul României nu este proprietatea lui Călin Constantin-Anton Popescu Tăriceanu!” Pe cale de consecinţă, aştept o poziţie de retragere a documentului pe care abuziv, Călin Constantin-Anton Popescu Tăriceanu, l-a atribuit tuturor senatorilor din Parlamentul României. În caz contrar, consider abuzul îndeplinit şi aştept instituţiile de drept public să se exprime şi să acţioneze conform pârghiilor constituţionale!”, declară Siminica Mirea.

Acest atac virulent este unul împotriva statului de drept, înainte de a fi unul împotriva partenerilor strategici. Nu rezolvă nicio criză, adânceşte încrederea în credibilitatea externă pe care o au liderii ALDE şi PSD, este opinia senatoarei liberale.

„Data de 28 noiembrie 2017, este ziua unui afront la adresa României libere, a suveranităţii acestui stat. Este momentul când românii trebuie să înţeleagă că ALDE şi PSD sunt pe cale să ne scoată din Uniunea Europeană şi NATO, în condiţiile în care, la un moment dat, asemenea gesturi pot salva răspunderea decidenţilor din aceste două partide de rigorile legii penale.

Reafirm şi trebuie să ţinem cu toţii minte: «Senatul României nu este proprietatea lui Călin Constantin-Anton Popescu Tăriceanu!»”, se mai arată în comunicatul transmis de Siminica Mirea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here