Anchetă în Tulcea după ce un polițist a îndreptat arma spre mulțimea care împiedica arestarea unui persoane

Scene şocante pe străzile unei localităţi din judeţul Tulcea! Un poliţist a fost agresat de mai mulţi localnici în timp ce încerca să încătuşeze un bărbat care parcase neregulamentar. Individul, care abia se ţinea pe picioare, s-a împiedicat şi nu s-a mai putut ridica. Mai mulţi oameni au sărit în apărarea lui, iar poliţistul a scos arma din dotare pentru a calma spiritele. Când a văzut că nu are sorţi de izbândă, agentul de poliţie a folosit sprayul paralizant pentru a se apăra. 

Incidentul a avut loc în miezul zilei în localitatea tulceană Niculiţel. Poliţistul din cadrul Poliţiei Rurale Tulcea  încearcă să salte de jos un individ care este încătuşat şi să-l bage într-una dintre cele două maşini de serviciu. Însă trecătorii sar în apărarea individului, care se împiedică de bordură şi cade, moment în care încep să devină agresivi cu poliţistul. Acesta simţindu-se ameninţat scoate arma din dotare şi începe să îi ameninţe.

Individul încătuşat părea sub influenţa alcoolului şi nu se poate ţine pe picioare. Se prelinge pe maşina de Poliţie Rurală şi cade în fund, rămânând pe asfalt, sprijinit de roată.

Pentru că i s-a făcut rău, localnicii îl înjură pe poliţist, iar un bărbat îl pălmuieşte pe omul legii. Ca să scape, poliţistul scoate la un moment dat pistolul şi apoi spray-ul paralizant pentru a îndepărta de el pe cei care veneau să-i ceară socoteală.

În urma apariției imaginilor, Inspectoratul de Poliție din Tulcea a demarat o anchetă internă pentru a stabili împrejurările în care s-au comis faptele.

Pe numele polițistului a fost deschis dosar penal pentru ultraj, iar cel care l-a lovit pe omul legii a fost amendat.

Imaginile postate pe o pagină de socializare au stârnit un val de reacţii. Spre deosebire de localnicii care l-au asistat la scenă şi au condamnat gestul poliţistului, internauţii i-au luat apărarea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here