VISCOL în București și în 16 județe din țară/Vezi care sunt zonele vizate

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis duminică avertizări cod galben de vânt pentru Bucureşti şi pentru 16 judeţe, vizate fiind preponderent zonele muntoase.

În București, avertizarea este valabilă până la ora 13:00, fiind anunţate intensificări ale vântului, ce vor atinge temporar viteze la rafală de 55 – 60 km/h.

Tot până la ora 13:00 sunt anunţate intensificări ale vântului, ce vor atinge viteze la rafală de 55 – 65 km/h în judeţele Ilfov, Ialomiţa, Teleorman, Giurgiu, dar şi în zonele joase ale judeţelor Buzău, Prahova, Argeş şi Dâmboviţa. În Argeş şi Dâmboviţa sunt vizate şi zonele de munte, unde, până la ora 13.00, la altitudini de peste 1700 m, sunt aşteptate intensificări ale vântului care la rafală vor atinge şi depăşi 80-90 km/h, viscolind ninsoarea sau spulberând zăpada şi diminunând vizibilitatea.

Până la ora 14.00, zonele de munte din Vrancea, Bacău, Neamţ şi Suceava vor fi afectate de ninsoare însoţită de vânt, cu viteze la rafală ce vor atinge şi depăşi de 50-70 km/h, care va determina scăderea vizibilităţii sub 100 m.  Fenomenul se va manifesta cu precădere la altitudini mai mari de 1700 m.

O avertizare, valabilă până la ora 12:00, a fost emisă și pentru zonele de munte din Mehedinţi, Gorj şi Vâlcea, fiind anunţate intensificari ale vântului ce vor depăşi la rafală 70 – 80 km/h, asociate cu ninsoare viscolita ce determina scaderea vizibilitatii sub 100 m, fenomene ce se vor manifesta în zona montană înaltă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here