ITM Olt, controale la firmele care și-au chemat angajații la lucru în sărbătorile legale

Reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Olt și-au făcut un plan de controale pentru perioada imediat următoare în cadrul căruia vor fi verificate firmele care în 30 noiembrie și 1 decembrie, deși zile de sărbători legale, și-au chemat angajații la lucru, încălcându-le astfel un drept de care trebuia să beneficieze prin lege.

În zilele în care sunt marcate sărbători legale doar instituțiile publice și operatorii economici care funcționează în sectoarele de sănătate și alimentație publică sau al căror proces de producție nu poate fi întrerupt pentru că programul de muncă este unul continuu pot funcționa. Totuși, în 30 noiembrie – ziua Sfântului Apostol Andrei, și 1 decembrie – Ziua Națională a României, în Olt multe companii au ales să încalce legea și să abuzeze, luând dreptul salariaților de a sta acasă.

Inspectorii de muncă au deja informații asupra unora dintre aceste firme și în curând vor demarat verificări în teren.

OLT-ALERT a atras atenția chiar în cele două zile că anumite magazine din Slatina au funcționat în program normal de lucru, printre acestea numărându-se cunoscutul magazin Nico Stil (amănunte AICI și AICI), Timmy (amănunte AICI). Informațiile ne-au fost transmise de cititorii site-ului, care au indicat situații similare în mai multe localități, pe b-dul AI Cuza din Slatina (magazinul Diverso, spre exemplu), dar și la Dedeman.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here