Slatina: Zeci de amenzi aplicate de poliţiştii locali în doar 7 zile. Ce abateri au fost sancţionate

Efectivele Poliţiei Locale Slatina au aplicat un număr de peste 60 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 19.165 lei. Totul, în doar şapte zile, în perioada  27 noiembrie – 3 decembrie.

Majoritatea sancţiunilor aplicate au fost urmare a încălcării prevederilor OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice – 58 de amenzi contravenţionale, potrivit unui comunicat de presă remis de instituţie. 46 de sancțiuni au fost aplicate pentru opriri neregulamentare, iar 12 pentru acces interzis.

De asemenea, au mai fost aplicate cinci sancţiuni pentru nerespectarea HCL 490/2014 referitoare la stabilirea de contravenţii şi aplicare sancţiuni pe raza municipiului Slatina, dar şi trei sancţiuni contravenţionale la Legea  61/1991 privind încălcarea ordinii şi liniştii publice, resectiv pentru consum de alcool în locuri publice.

În aceeaşi perioadă, au fost preluate 62 de apeluri de intervenţie la numărul de telefon al Poliţiei Locale Slatina – 954. De menţionat, totodată, că efectivele Poliţiei Locale Slatina s-au autosesizat în 20 de situaţii datorită sistemului de monitorizare video a oraşului.

„Având în vedere că în această perioadă a anului, numărul de autoturisme care tranzitează municipiului este în continuă creștere, datorită sărbătorilor care se apropie și în această săptămână, efectivele din cadrul Direcției Politia Locală Slatina, vor continua să monitorizeze și să ia măsurile legale în cazul conducătorilor auto care opresc sau staționează în locuri în care este interzis acest lucru. Se va acționa cu precădere pe strada Crișan, Str. Artileriei, str.Basarabilor și B-dul A.I.Cuza”, a declarat șeful Poliției Locale, Adrian Pop.

De asemenea, polițiștii locali vor lua măsuri pentru menținerea ordinii publice în zona lăcașurilor de cult cu ocazia desfășurării ceremoniilor religioase prilejuite de sărbătoarea Sfântului Nicolae, acțiuni ce vor viza și identificarea și sancționarea cerșetorilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here