Cine este eroul din Slatina care a salvat viața tinerei care s-a aruncat în Olt/Va fi PREMIAT de pompieri

Bărbatul care, sâmbătă, a salvat viața tinerei de 18 ani care s-a aruncat în apele Oltului cu gândul să se sinucidă este considerat erou și va primi din partea Inspectoratului pentru Situații de Ugență (ISU) Olt o diplomă, o plachetă și nenumărate mulțumiri în cadrul nei ceremonii special organizate.

Evenimentul va fi organizat, luni, la sediul ISU Olt, potrivit purtătorului de cuvânt al pomperilor olteni, plutonierul major Alin Băsășteanu. Salvatorul se numește Dan Mihai și este alergător amator în cadrul Slatina Running.

„EROUL zilei este domnul DAN MIHAI!

Intervenția din această dimineață, pentru salvarea persoanei aflate în pericol de înec, nu se putea încheia cu succes fără gestul demn de un EROU al domnului Dan Mihai.

Aflat la alergat în zona Podului Olt, domnul Dan a observat o persoană în imersiune pe râul Olt.

Nu a stat nicio secunda pe gânduri și, fără să țină cont de temperatura de afară, de temperatura de numai câteva grade a apei, cu un curaj aparate, a înotat mai bine de 15 metri și a reușit să o aducă la mal pe femeia care a fost la un pas de a pierde lupta cu viața.

Până la sosirea echipajelor, bărbatul i-a acordat primul ajutor victimei și a monitorizat-o permanent.

Ulterior, femeia, conștientă, cu hipotermie ușoară, a fost transportată la UPU Slatina.

Felicitări, domnule Mihai Dan!

Ne-ați demonstrat astăzi că dragostea pentru semeni este mai presus de orice!”, au scris pompierii pe pagina de facebook a ISU Olt.

O tânără de 18 ani, din Slatina, a încercat să se sinucidă, sâmbătă, aruncându-se în apele Oltului. Evenimentul s-a petrecut sâmbătă în jurul orei 11.00, între Plaja Olt și podul rutier de peste râu. Fata a fost observată întâmplător de Dan Mihai, care alerga în zonă. El a sărit imediat în apă și a salvat-o. După ce a reușit s-o aducă la mal, omul i-a acordat fetei primul ajutor și a anunțat evenimentul la 112, la fața locului ajungând echipaje de intervenție de la Pompieri și Ambulanță.

Pacienta, agitată și cu hipotermie, a fost preluată de un echipaj de la Ambulanță și transportată la Urgențe.

Surse locale au declarat pentru OLT-ALERT că fata era depresivă de ceva vreme. Evenimentul a avut loc la doar patru zile după ce un tânăr de 18 ani s-a spânzurat în Pădurea Strehareți din Slatina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here