Reprezentanții protestatarilor au cerut demisia lui Tudorel Toader la discuțiile cu premierul: ”Rezultatul nu este îmbucurător”

Reprezentanții organizațiilor civice care s-au întâlnit miercuri cu premierul Mihai Tudose, la Palatul Victoria, au anunțat, la finalul discuțiilor că vor continua protestele până când vor fi oprite legile justiției și modificările codurilor penale.

Reprezentantul Inițiativei România, Mihai Polițeanu, a declarat că i-au fost prezentate premierului trei solicitări. Este vorba despre sesizarea Comisiei de la Veneția în privința modificării legilor justiției și codurilor penale, amânarea prin OUG a aplicării legilor justiției până când Comisia de la Veneția își spune opinia și are loc un dialog real privind aceste legi și demiterea imediată a ministrului Justiției, Tudorel Toader.

Despre ministru, Polițeanu a ssuținut că ”demult nu mai este un partener credibil din punct de vedere moral și profesional, atât pentru societatea civilă, pentru instituțiile independente ale statului, cât și pentru partenerii externi”.

“Din cele trei solicitări, am primit un singur răspuns – pe sesizarea Comisei de la Veneţia. A spus că în următoarele zile se va interesa ce discuţii a avut ministrul Justiţiei cu Comisia şi va lua o decizie în consecinţă. Această întâlnire nu a fost îmbucurătoare şi, din punctul nostru de vedere, soluţia este continuarea protestelor până când aceste legi ale justiţiei şi modificările la Codurile penale vor fi stopate”, a mai spus Poliţeanu, la finalul întâlnirii.

”Suntem într-un moment grav în care separația puterilor în stat a fost ștearsă cu totul, Legislativul a fost pus în subordinea unor interese de natură penală ale câtorva oameni și aici vorbesc în primul rând de președinții celor două camere ale Parlamentului care au interese directe, având dosare penale. Această întâlnire nu este îmbucurătoare, dun punctul nostru de vedere și evident, soluția este în continuare proteste până când aceste legi ale justiției și modificările la legislația penală vor fi stopate cu totul”, a mai spus reprezentantul Inițiativei România, Mihai Polițeanu.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here