Campania „Alege viața” a depistat în Olt sute de oameni care nu aleg viața/Ce au pățit aceștia

În acest weekend, polițiștii rutieri olteni au acționat în cadrul campaniei ALEGE VIAŢA, inițiată de Direcția Rutieră, aplicând sancțiuni contravenționale în valoare de peste 109.000 lei.

În acest weekend, 33 de polițiști rutieri din cadul Inspectoratului de Poliție Județean Olt au acționat în cadrul campaniei ALEGE VIAȚA, care are drept scop reducerea numărului victimelor din accidentele rutiere, precum și  prevenirea şi descurajarea faptelor de natură penală sau contravenţională şi asigurarea unui climat de siguranţă rutieră.

Astfel, în acest weekend polițiștii au aplicat 449 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 109.661 lei.

Totodată, polițiștii au constatat patru infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice.

În urma activităților desfășurate, polițiștii rutieri au reținut 22 de permise de conducere și au retras trei certificate de înmatriculare.

Exemple

La data de 07 ianuarie 2018, , polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr.7 Dăneasa au depistat pe raza comunei Dăneasa,  un bărbat, de 28 ani, din comuna Seaca, în timp ce conducea un autoturism,  având permisul de conducere reținut.

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Acționând pe raza municipiului Slatina, polițiștii rutieri au depistat, în trafic, un tânăr, de 20 de ani, din comuna Verguleasa, în timp ce conducea un autoturism, având permisul de conducere suspendat.

În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o concentrație de 0,86 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorul auto a fost condus de polițiști la o unitate medicală, unde a refuzat recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Polițiștii efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice și conducerea unui vehicul fără a deține permis de conducere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here