Petre Tobă, despre scandalul din Poliţia Română: “Nici Despescu, nici Gavriş, nu sunt de vină”

Fostul şef al Poliţiei Române şi ministru de Interne în guvernul tehnocrat, Petre Tobă, a comentat scandalul actual din instituţie pornit odată cu capturarea unui poliţist pedofil care a comis numeroase agresiuni sexuale din 2009 şi până în prezent.

Petre Tobă susţine că nici actualul şef al Poliţiei Române, Bogdan Despescu, şi nici şeful de la Serviciul Omoruri, Radu Gavriş, nu se fac vinovaţi de acest eveniment. Celor doi li se ceruse demisia de către ministrul Carmen Dan.

“Nici Despescu, nici Gavriş, nu au vreo vină faţă de ce s-a întâmplat. (…) Poliţia Română are 55-56 de mii de angajaţi, nu îi poţi cunoaşte pe toţi”, a afirmat Petre Tobă la ieşirea de la Parchetul General unde a fost audiat ca martor într-un dosar al lui Sebastian Ghiţă.

Fostul şef al IGPR a criticat de asemenea şi controalele care sunt acum anunţate pentru fiecare departement din poliţia, precizând că rolul ofiţerilor este de a sta pe stradă pentru a asigura ordinea şi liniştea publică, nu în birouri verificând acte.

“Poliţiştii să asigure ordinea şi liniştea publică, nu să facă controle peste controale şi să stea în birouri”, a cerut Petre Tobă.

Petre Tobă a avertizat că prin acest scandaluri dacă se slăbeşte poliţia, în mod direct vor avea de suferit şi cetăţenii.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here