Ce fac aleșii neamului de ziua marelui poet și patriot Mihai Eminescu?!

Ce fac aleșii neamului nostru de ziua marelui poet și patriot Mihai Eminescu, cel care și-a iubit țara și a luptat, la propriu, pentru ea până la pierderea de sine? Ce fac ei în ziua în care ar fi trebuit să ia parte la sărbătoarea Zilei Culturii Naționale? Nimic.

Adică fac ceva: își scot ochii pentru putere, confruntări cu mize atât de mici, atât de neînsemnate încât nu poți să nu te gândești că, în istoria noastră, nume ilustre s-au sacrificat degeaba.

Sunt aceeași oameni care nu au mișcat un deget ieri, când o gașcă de netrebnici iredentiști au murdărit imaginea României aruncând peste stema țării noastre de la ambasada din Budapesta o mizerie de steag al patimilor lor bolnave. Tocmai în ajunul zilei de 15 ianuarie, tocmai de ziua marelui poet care a luptat la baionetă împotriva prostiei la vârful țării, împotriva vânzătorilor neamului, împotriva putregaiului instituționalizat și a corupției care fac posibile scăderea țării și supremația străinului asupra noastră.

Pe un asemenea fond nefast, vine ambasadorul Angliei la București și, la Ipotești, face un efort și citește, în limba română, din lirica eminesciană.

Amară zi! Amară lecție!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here