Surse: Formularul 600 va fi MODIFICAT

Nebunia generală declanșată de Formularul 600 pentru declararea veniturilor, pare să treacă într-o nouă etapă.

Cum toată agitația celor cu venituri obținute din activități independente riscă să cauzeze mari daune de imagine Coaliției și noului Guvern Dăncilă, surse politice susțin pentru Știri pe surse că deja se pregătesc ajustări importante la legislația fiscală pentru a corecta problemele generate de acest formular.

Astfel, lideri importanți ai PSD și ALDE au solicitat intervenție de urgență în acest caz, iar în acest moment la ANAF se lucrează la modificări care să fie implementate prin acte guvernamentale chiar în primele zile de după investirea noului guvern.

”PSD a cerut deja lămuriri de la Guvern și de la ANAF cu privire la problemele generate de Formularul 600. PSD consideră că actuala formă este inacceptabilă și solicită premierului desemnat Viorica Dăncilă să rezolve această problemă imediat după învestire. PSD insistă pe simplificarea birocrației, astfel încât persoanele cu activități independente să depună o singură declarație pe an, așa cum e în programul de guvernare.”, susțin sursele citate.

Ordonanța cu Declarația 600 i-a bulversat pe cei care trăiesc din profesii liberale. Pentru că nu au un venit stabil, ei vor fi obligați de stat să cotizeze la contribuțiile sociale în avans, în cazul în care depășesc un plafon stabilit de Ministerul Finanțelor. Astfel, dacă o persoană a obținut venituri peste salariul minim lunar de 1.900 de lei, va plăti trimestrial contribuții sociale la sănătate și pensii.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here