Peste 140 de percheziții în toată țara/ Procurorii și polițiștii din Olt, implicați!

În ultima săptămână, poliţiştii specializaţi în investigarea criminalităţii economice din cadrul Poliţiei Române au desfășurat 147 de percheziții, în cadrul unor dosare penale întocmite pe numele unor persoane bănuite de infracțiuni economice. În urma acțiunilor au fost indisponibilite bunuri în valoare de aproape 820.000 de lei. Statistica Poliției Române reține și acțiunile procurorilor și polițiștilor din Olt, care au efectuat percheziții de amploare în mai multe județe din țară și în Capitală, vizate fiind mai multe persoane bănuite de infracțiuni economice.

Citește și Avertismente meteo: Val de NINSORI peste Olt și jumătate din țară

În perioada 13 – 19 ianuarie a.c., sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice a Inspectoratului General al Poliţiei Române, poliţiştii au efectuat 147 de percheziții domiciliare și au pus în aplicare 84 de mandate de aducere, în cadrul unor dosare penale ce vizează infracțiuni economice.

În cadrul cauzelor penale instrumentate, au fost dispuse măsuri preventive față de 21 de persoane, au fost instituite măsuri asigurătorii asupra unor bunuri, în valoare totală de aproape 17.500.000 de lei, dintre care 1.500.000 de lei în numerar sau în cont bancar și au fost indisponibilizate bunuri în valoare totală de 820.000 de lei.

Citește și Bărbatul din Olt acuzat că a agresat sexual o elevă de 14 ani în curtea școlii, ARESTAT preventiv

De asemenea, au fost ridicate în vederea confiscării 31.000 de ţigarete şi 1.500 de litri de alcool și băuturi alcoolice.

BUCUREȘTI

La data de 18 ianuarie a.c., poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, au pus în aplicare 15 mandate de percheziţie domiciliară în Bucureşti şi în judeţele Arad, Olt, Vâlcea, Buzău şi Prahova şi 14 mandate de aducere,  într-un dosar de evaziune fiscală, în domeniul construcţiilor.

Citește și Marș cu torțe de ziua Slatinei: Sute de militari au luminat b-dul A.I. Cuza/VIDEO

Din cercetări a rezultat că 9 persoane ar fi înregistrat cheltuieli fictive în scopul diminuării masei impozabile, cauzând un prejudiciu bugetului general consolidat al statului de 316.000 de lei. Unii dintre ei ar fi înregistrat în evidenţele financiar contabile şi ar fi declarat organelor fiscale achiziţii de bunuri de la 5 agenţi economici inactivi sau cu un comportament fiscal inadecvat.

BUCUREȘTI

La data de  17 ianuarie a.c., poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, tot cu sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, au pus în aplicare 9 mandate de percheziţie domiciliară în Bucureşti şi în judeţul Ilfov, într-un dosar privind săvârşirea unor infracţiuni de evaziune fiscală şi spălarea banilor, în domeniul prestărilor de servicii de curăţenie.

Citește și 650 de baloane roșii, albe și albastre au plecat spre cer la Slatina/ FOTO+VIDEO

Din investigații a reieșit că, în perioada 2011 – 2016, reprezentanţii unor societăţi comerciale, având ca obiect de activitate prestarea serviciilor de curăţenie, ar fi înregistrat în contabilitate achiziţii fictive de bunuri şi servicii, de la societăţi comerciale cu comportament de tip „fantomă”  sau societăţi comerciale cu identitate furată, în scopul sustragerii de la plata obligaţiilor fiscale. Prejudiciul cauzat bugetului de stat estimat este de 4.500.000 de lei.

În urma perchezițiilor au fost ridicate documente contabile și extracontabile, unități de calcul, documente de proprietate ale bunurilor imobile aparținând bănuiților și s-a aplicat sechestru asigurator pe sumele de 195.000 de lei, 16.240 de  euro și 7.300 de dolari. Pe numele a trei persoane a fost dispusă măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile.

MUREŞ

La data de 17 ianuarie a.c. , polițiștii de investigare a criminalității economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mureş, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş, au efectuat 32 de percheziții, în municipiul București și în județele Mureş, Bistriţa Năsăud, Cluj Napoca, Alba, Prahova şi Ilfov, la sediile unor firme și la domiciliile unor persoane bănuite de evaziune fiscală.

Citește și Sute de slătineni, în fața primăriei la 650 de ani de la prima atestare documentară a orașului/FOTO+VIDEO

Din cercetări a rezultat faptul că, în perioada 2012 – 2017,  reprezentanţii unei firme, din județul Mureş, ar fi stabilit o serie de relaţii comerciale fictive, cu 11 societăţi comerciale bănuite a avea un comportament de tip firmă fantomă.

Astfel, societatea din Mureş ar fi obţinut deduceri fiscale ilegale prin interpunerea unor societăţi de tip fantomă, care nu ar fi declarat livrări către societatea vizată. Prejudiciul cauzat bugetului de stat este în valoare de aproximativ 284.000 de lei.

OLT

La data de 16 ianuarie a.c., polițiștii de investigare a criminalității economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, au efectuat 17 percheziții, în municipiul București și în județele  Olt, Dolj, Teleorman, Sibiu, Giurgiu și Ilfov, la sediile unor firme și la domiciliile unor persoane bănuite de evaziune fiscală.

Citește și Viceprimarul Gigi Vîlceleanu, despre Slatina 650: O sărbătoare de amploare menită să rămână în memoria colectivă ca niciodată

În fapt, administratorul unei firme din județul Olt este bănuit că, în perioada 2011 – 2016, ar fi înregistrat achiziţii fictive, constând în obiecte de mobilier urban, de la 14 societăți comerciale, cu scopul de a diminua obligațiile de plată către bugetul de stat, sustrăgându-se astfel de la plata impozitului pe profit și a T.V.A..

Plățile între firme au fost făcute prin numerar, iar bunurile a căror proveniență nu a putut fi justificată, au fost tranzacționate ulterior către instituții și unități administrativ-teritoriale. Prejudiciul cauzat bugetului de stat este în valoare de aproximativ 2.000.000 de lei.

BISTRIȚA-NĂSĂUD

În perioada 11-17 ianuarie a.c., în cadrul a două dosare de natură economică, instrumentate de polițiștii de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice Bistrița-Năsăud, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud, au fost desfășurate două acțiuni de prindere în flagrant delict și 32 de percheziții domiciliare, în județele Bistrița-Năsăud, Galați, Iași, Buzău și în municipiul București.

Citește și A SCĂZUT IMPOZITUL pentru mai multe categorii de venituri. Cine beneficiază e această măsură

Din cercetările efectuate în cauză a rezultat faptul că, în perioada 2015-2017, mai multe persoane ar fi comercializat facturi cu un caracter fictiv, ajutând astfel cumpărătorii să se sustragă de la plata taxei pe valoare adăugată și a impozitului pe profit. Prejudiciul cauzat bugetului de stat este în valoare de 2.150.000 de lei.

Astfel, doi bărbați au fost surprinși în flagrant delict de către polițiști, în timp ce încercau să comercializeze facturi cu un caracter fictiv, reprezentând operațiuni nereale, contra unor sume de bani. Față de cei doi a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, iar ulterior au fost prezentați instanței, care a dispus luarea măsurii controlului judiciar pentru 60 de zile.

Citește și Vești bune pentru tinerii absolvenți: Cum pot primi bani de la stat! Toate detaliile, AICI

Aceștia sunt cercetați pentru săvârșirea infracţiunilor de complicitate la evaziune fiscală, complicitate la spălarea banilor, complicitate la delapidare, fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Perchezițiile au fost efectuate la sediile unor firme și la domiciliile unor persoane bănuite de evaziune fiscală, spălare a banilor, delapidare și fals în înscrisuri sub semnătură privată. În urma acestora, au fost ridicate documente de evidență contabilă și alte categorii de înscrisuri și au fost puse în aplicare 20 de mandate de aducere, persoanele fiind conduse la audieri.

PRAHOVA

La data de 15 ianuarie a.c., polițiștii de investigare a criminalității economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova, sub coordonarea Parchetului de pe Tribunalul Prahova, au efectuat 20 de percheziții domiciliare, în municipiul București și în județele Prahova, Bacău, Giurgiu și Ilfov.

Citește și Slatina a avut 46 de primari. Vezi AICI cine au fost aceștia și anii în care au condus orașul/FOTO

Acțiunea a vizat persoane bănuite că ar face parte dintr-o grupare infracțională specializată în săvârșirea unor infracțiuni de evaziune fiscală și spălare a banilor. În perioada 2012 – 2016, 3 societăți comerciale beneficiare ar fi influențat obligațiile fiscale datorate bugetului de stat, în sens negativ, prin înregistrarea în evidențele contabile proprii de achiziții nereale. Pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală ar fi fost folosite 10 societăți cu un comportament de tip fantomă.

Prejudiciul cauzat este în valoare de aproximativ 3.900.000 de lei din actele de evaziune fiscală și peste 8.000.000 din infracțiunea de spălare a banilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here