Revoltă fără precedent a poliţiştilor

Mai mult de jumătate dintre cei din judeţul Suceava refuză să răspundă la apeluri de urgenţă când sunt în timpul liber, iar situaţia se repetă şi în alte zone din ţară, spun sindicaliştii. Oamenii legii sunt supăraţi pentru că statul le-a tăiat sporul pe care îl primeau dacă erau chemaţi de acasă la serviciu.

Peste 60 de polițiști dintre cei 100 care trebuie să asigure permanenţa în judeţul Suceava şi-au anunţat şefii să nu se mai bazeze pe ei decât în timpul programului. Sindicaliştii spun că nu doar în Moldova se întâmplă aşa ceva.

Bogdan Bănică, lider de sindicat Suceava: „Au întocmit rapoarte de refuz de a asigura permanența de la domiciliu”.

Bogdan Bănică, lider de sindicat Suceava: „Orice constrângere poate constitui muncă la negru care este o altă formă a sclaviei”.

Poliţiştii care asigurau de acasă permanenţa după terminarea programului erau plătiţi dacă îi chemau şefii la serviciu cu până la 700 de lei pe lună. De la începutul anului, fondurile au fost tăiate însă. Din această cauză se poate ajunge acum la situaţii periculoase în localităţile unde nu este personal pentru tura de noapte.

Revolta polițiștilor de la Suceava ar putea face ca în anumite localități din județ, în cazul unor accidente, crime sau furturi petrecute pe timpul nopții, poliția să nu mai intervină.

Vasile Grumăzescu, lider de sindicat Suceava: „Polițiștii care sunt în operativ, polițiști de la proximitate, judiciar, criminalistică și cei de la posturile de poliție”.

Localnicii din Moldova sunt îngrijoraţi de revolta poliţiştilor, indiferent dacă sunt de acord cu ei sau nu.

Polițiștii spun că renunță la protest doar dacă sunt chemaţi să ajute sinistraţi în cazul unor calamități și dezastre naturale.

Sursa: Digi24

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here