Polițiștii din Olt au plecat, noaptea, la vânătoare de șoferi băuți/ Iată ce au găsit

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Olt au organizat, în noaptea de sâmbătă spre duminică, o acțiune la nivelul întregului județ ce a avut drept scop depistarea conducătorilor auto care conduc sub influența băuturilor alcoolice.

În cadrul acțiunii, oamenii legii au constatat opt infracțiuni în doar câteva ore. Este vorba de conducere sub influența băuturilor alcoolice, dar și de patru infracțiuni pentru conducerea unui autovehicul fără permis de conducere sau cu dreptul de a conduce suspendat.

Totodată, au fost reținute 10 permise de conducere pentru consum de alcool.

„La această acțiune, au participat 20 echipaje de poliție rutieră. Astfel de acțiuni vor avea loc și în perioada următoare, în vederea asigurării siguranței în trafic”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, agentul principal Alexandra Dicu.

În scopul reducerii evenimentelor rutiere nedorite, polițiștii recomandă conducătorilor auto să nu se urce la volan dacă au consumat băuturi alcoolice.

Legea pedepsește aspru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul după ce șoferul acestuia a consumat băuturi alcoolice, iar concentrația de alcool în sânge depășește limita legală! Astfel, legea prevede o pedeapsă cu închisoare de la 1 la 5 ani pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibație alcoolică de peste 0,80g/l alcool pur în sânge.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here