Olt: Dat AFARĂ din Poliție după ce a fost declarat INAPT pe fond psihic. Un alt polițist nu mai are voie să poarte armă

Un polițist din Olt și-a pierdut postul pe care îl ocupa după ce a fost declarat inapt de Comisia de verificare a capacităţii de muncă. Omul fusese inițial evaluat de Comisia medicală, care a observat tulburări de natură psihică la omul legii. În Olt sunt mai multe cazuri de polițiști cu derapaje de la comportamentul de care trebuie să dea dovadă un om al legii.

Citește și Dragoș Drăghicescu, angajat la Direcția Agricolă Olt/ În curând va prelua șefia instituției

Cazul polițistului trecut în rezervă a fost dat publicității de șeful Serviciului Resurse Umane al IPJ Olt, comisarul şef Viorel Preda.

„Activitatea de psihologie s-a soldat şi cu identificarea unui poliţist care avea grave tulburări, avea grave probleme de sănătate. A fost întrunită Comisia medicală de unitate, la propunerea căreia s-a făcut demers către Comisia de verificare a capacităţii de muncă, declarându-l inapt, fapt pentru care a fost trecut în rezervă. Avea probleme de natură psihică”, a declarat comisarul şef Preda, citat de gazetanoua.ro.

Citește și Raport IPJ Olt: Infracțiunile economico-financiare, creștere semnificativă în Olt

De altfel, în Olt au fost mai multe cazuri de polițiști cu derapaje de la comportamentul de care trebuie să dea dovadă un om al legii.

Unuia dintre poliţiştii verificaţi i s-a interzis conducerea autospecialelor de poliţie şi portul armamentului.

„Chiar eu am dispus, în săptămânile anterioare, câteva verificări prin psihologul pe care îl avem asupra unor poliţişti care aveau un comportament necorespunzător în societate şi la serviciu. Am dispus o evaluare de acest gen în trei sau patru cazuri, evaluare care s-a soldat cu măsuri, n-a mai condus autovehiculele unităţii şi i s-a ridicat dreptul de a purta armament. Ne ocupăm de situaţii de genul acesta şi nu trebuie să aşteptăm trei ani ca să vină şi să constatăm că poate nu trece evaluarea”, a declarat, marți, într-o conferință de presă, șeful IPJ Olt, comisarul şef Cristian Voiculescu, potrivit gazetanoua.ro.

Astfel de verificări sunt în derulare și în prezent.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here