Consilierii județeni au votat, vineri, bugetul Oltului pe anul în curs/Cum vor fi cheltuiți banii

Consilierii județeni ai Oltului au aprobat, vineri, în ședință extraordinară, proiectul de hotărâre privind bugetul județului pe anul în curs. 

Un capitol al bugetului se referă la sumele defalcate din TVA pentru finanțarea cheltuielilor descentralizare la nivelul județului, în valoare de 46.256.000 de lei. O parte din sumă, respectiv 14.463.000 lei, vor fi cheltuiți pentru susținerea sistemului de protecție a copilului. Pentru susținerea centrelor publice pentru persoanele adulte cu handicap vor fi cheltuiți 16.087.000 lei, pentru „Programul pentru școli al României” au fost alocați 6.029.000 lei, în vreme ce pentru finanțarea drepturilor copiilor cu cerințe educaționale a fost alocată suma de 534.000 de lei. Totodată, finanțarea unităților de învățământ special și a centrelor județene de resurse și asistență educațională va „înghiți” 861.000 de lei, iar pentru căminele destinate persoanelor vârstnice au fost alocați 266.000 de lei.

Diferența de peste opt milioane de lei este pentru plata contribuțiilor pentru personalul neclerical angajat în unitățile de cult și petru serviciile publice comunitare de evidență a persoanelor de sub autoritatea consiliului județean.

Un alt capitol prevede 12.104.000 de lei, sume defalcate din TVA pentru drumurile județene și comunale, în vreme ce 45.639.000 de lei va acoperi echilibrarea bugetelor locale.

Județului Olt îi mai revin alocări directe din impozitul pe venit în sumă de 26.602.000 lei, precum și sume din cota de 17,25% în valoare de 11.013.000 lei.

Bugetul Oltului este mai mare, anul acesta, cu 20 de milioane de lei decât cel de anul trecut, a declarat președintele Consiliului Județean, Marius Oprescu.

„Astăzi am aprobat acest buget, am aprobat şi cofinanţarea către unităţile administrativ-teritoriale. O serie de localităţi, care nu reuşeau să-şi asigure programele de cofinanţare şi să-şi susţină execuţia bugetelor pe anul acesta, au primit o parte din sumele necesare din alocările consiliului judeţean. Toate aceste lucruri se vor vedea la nivelul investiţiilor şi modernizărilor din judeţ. Bugetul din acest an este mai mare decât cel de anul trecut cu aproximativ 20 de milioane de lei”, a precizat Oprescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here