Ce rezervă URIAȘĂ de gaze există în Marea Neagră/Cu cât ar putea crește producția României

Sorin Gal, directorul general în cadrul Agenţiei Naţionale de Resurse Minerale (ANRM), a declarat că rezervele de gaze din Marea Neagră, în perimetrele unde au fost efectuate foraje, ajung la circa 200 de miliarde de metri cubi, ceea ce ar însemna ca producţia totală a ţării să se dubleze timp de 20 de ani.

”Când vor funcţiona la maximum, vor fi 9-10 miliarde de metri cubi de gaze pe an care vor veni din Marea Neagră, timp de 20 de ani, care vor aduce statului român redevenţe de 2,8 miliarde de euro în 20 de ani. (…) Există circa 200 de miliarde de metri cubi rezerve în Marea Neagră doar pe ceea ce s-a săpat, adică perimetrele deţinute de Lukoil, ExxonMobil şi OMV Petrom, respectiv Black Sea Oil and Gas’, a spus oficialul ANRM, citat de economica.net..

În prezent, în România se extrag circa 11 miliarde de metri cubi de gaze pe an. Dacă vor fi dezvoltate toate proiectele din Marea Neagră, în 2025 România va produce în total aproximativ 20 de miliarde de metri cubi de gaze.

Sorin Gal a mai declarat că ExxonMobil şi OMV Petrom au investit până acum în perimetrul Neptun circa 2 miliarde de dolari, Lukoil – peste 500 de milioane de dolari în perimetrul Trident, iar Black Sea Oil and Gas – 200 de milioane de dolari în perimetrele Midia şi Pelican.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here