Dosare penale pentru furt de energie electrică

În timpul unor controale pentru depistarea cazurilor de nerespectare a normelor legale de consum în domeniul energiei electrice, jandarmii din Olt, împreună cu reprezentanți Distribuției Energie Oltenia, au descoperit mai multe persoane care sustrăgeau fraudulos curent electric.

Astfel o femeie, în vârstă de 33 de ani, a fost depistată la o locuinţă din comuna Fălcoiu, unde locuieşte fără forme legale, sustrăgând energie electrică prin folosirea unei instalaţii clandestine, racordată ilegal la reţeaua de alimentare prin intermediul unui conductor electric.

O situație similară a fost descoperită în localitatea Dobrosloveni, unde o tânără de 25 de ani locuiește, de asemenea, fără forme legale.

În aceeași comună a mai fost descoperit un caz, cea care fura energie electrică fiind o femeie de 42 de ani.

Jandarmii au legitimat persoanele în cauză şi au întocmit actele de constatare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt şi a infracţiunii de folosire de instalaţii clandestine în scopul racordării directe la reţea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare, faptă prevăzută şi sancţionată de Legea 123/2012 a energiei electrice şi a gazelor naturale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here