Iarna severă LOVEȘTE în plin județul Olt: Coduri portocalii de frig, ninsori abundente și viscol

Meteorologii au emis o nouă avertizare de Cod Portocaliu valabilă în Olt, de data aceasta de ninsori abundente și viscol, care se va suprapune, luni, peste Codul Portocaliu de ger năprasnic.

Citește și Vreme rea închide școlile luni și marți în mai multe județe/ Care este situația în Olt

Avertizarea de ninsori este valabilă pentru ziua de luni, 26 februarie, între orele 07.00 – 23.00.

Este vorba de ninsori abundente, temporar viscolite, strat consistent de zăpadă în județele Mehedinți, Dolj, Olt și Teleorman. 

Citește și Autoritățile Oltului, în ALERTĂ din cauza avertizărilor meteo de iarnă severă/Măsuri speciale pentru populație

„Pe parcursul zilei de luni, 26 februarie, în județele Mehedinți, Dolj, Olt și Teleorman va ninge abundent și se va depune strat de zăpadă local de peste 30…40 cm, iar vântul va avea intensificări cu viteze în general de 45…55 km/h, temporar viscolind ninsoarea”, se arată în avertizarea emisă de Administrația Națională de Meteorologie.

De luni, județul Olt se va număra printre zonele vizate de o altă avertizare de Cod Portocaliu de ger.

Citește și Pericolele la care trebuie să fim atenți pe cod portocaliu de frig. Recomandările Ministerului Sănătății

„Temperaturile vor continua să coboare de luni, 26 februarie, ora 03.00 și până joi, 1 martie, ora 10.00, când 28 de județe, printre care se numără și Oltul, se vor afla sub avertizare Cod Portocaliu de ger. Vor fi temperaturi foarte scăzute, atât noaptea, cât și ziua, în Moldova, estul Transilvaniei, Oltenia, Muntenia și Dobrogea”, spun meteorologii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here