Vreme rea închide școlile luni și marți în mai multe județe/ Care este situația în Olt

Din cauza codului portocaliu de viscol şi ninsori abundente, autorităţile din mai multe județe și din București au decis ca şcolile, liceele, grădiniţele şi creşele să rămână închise luni. Dacă vremea se va menţine la fel de rea, această măsură va fi prelungită. În ceea ce privește Oltul, unitățile de învătământ vor funcționa normal luni, 26 februarie, urmând ca, în această zi, să se ia o decizie pentru marți, 27 februarie.

Citește și Iarna severă LOVEȘTE în plin județul Olt: Coduri portocalii de frig, ninsori abundente și viscol

Contactat de OLT-ALERT, șeful Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Olt, Adrian Bărbulete, a declarat că luni vor fi discuții cu reprezentanții Prefecturii Olt, ai Comandamentului Județean pentru Situații de Urgență și cu autoritățile administrației publice locale și, în funcție de evoluția vremii, se vpr lua decizii pentru ziua de marți, 27 februarie.

Citește și Autoritățile Oltului, în ALERTĂ din cauza avertizărilor meteo de iarnă severă/Măsuri speciale pentru populație

„Pentru ziua de luni, unitățile de învățământ din Olt vor funcționa normal. Mâine, vom purta discuții cu instituțiile abilitate, prefectura, autoritățile administrației publice locale și, în funcție de evoluția vremii, vom decide ce vom face marți”, a declarat inspectorul general școlar Adrian Bărbulete.

Citește și Pericolele la care trebuie să fim atenți pe cod portocaliu de frig. Recomandările Ministerului Sănătății

Din cauza codului portocaliu de viscol şi ninsori abundente, autorităţile din mai multe județe și din Capitală au decis ca şcolile, liceele, grădiniţele şi creşele să rămână închise luni. Decizia a fost luată, în afară de București, de autoritățile din Dolj și Constanța, deocamdată. Dacă vremea se va menţine la fel de rea, această măsură va fi prelungită. de altfel, în Capitală s-a decis deja ca instituțiile de învățământ să rămână închise și marți.

•••

Meteorologii au emis o nouă avertizare de Cod Portocaliu valabilă în Olt, de data aceasta de ninsori abundente și viscol, care se va suprapune, luni, peste Codul Portocaliu de ger năprasnic.

Citește și Accident în Olt: Un tânăr de doar 18 ani a ajuns la spital cu răni la cap/ FOTO

Avertizarea de ninsori este valabilă pentru ziua de luni, 26 februarie, între orele 07.00 – 23.00.

Este vorba de ninsori abundente, temporar viscolite, strat consistent de zăpadă în județele Mehedinți, Dolj, Olt și Teleorman. 

Citește și „Încuratul Cailor de Sân’ Toader” a adunat, la Brâncoveni, peste 2.000 de spectatori. Primarul Ion Cheroiu: A fost o sărbătoare reușită/FOTO

„Pe parcursul zilei de luni, 26 februarie, în județele Mehedinți, Dolj, Olt și Teleorman va ninge abundent și se va depune strat de zăpadă local de peste 30…40 cm, iar vântul va avea intensificări cu viteze în general de 45…55 km/h, temporar viscolind ninsoarea”, se arată în avertizarea emisă de Administrația Națională de Meteorologie.

Citește și CAO se pregătește pentru semnarea contractului de finanțare de 150 de milioane de euro

De luni, județul Olt se va număra printre zonele vizate de o altă avertizare de Cod Portocaliu de ger.

„Temperaturile vor continua să coboare de luni, 26 februarie, ora 03.00 și până joi, 1 martie, ora 10.00, când 28 de județe, printre care se numără și Oltul, se vor afla sub avertizare Cod Portocaliu de ger. Vor fi temperaturi foarte scăzute, atât noaptea, cât și ziua, în Moldova, estul Transilvaniei, Oltenia, Muntenia și Dobrogea”, spun meteorologii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here