Olt: Se circulă cu dificultate pe mai multe drumuri județene/Se intervine cu zeci de utilaje de deszăpezire

Circulația pe drumurile naționale și județeane se desfășoară în condiții de iarnă, iar societățile de deszăpezire acționează cu peste 60 de utilaje și au împrăștiat circa 200 de tone de material antiderapant. Mai multe drumuri județene sunt afectate de troiene, circulația desfășurându-se cu greu. De asemenea, drumuri cu circulație îngreunată mai sunt DJ 654, pe segmentul Milcov – Ulmi și DJ 544, între localitățile Potelu – Ștefan cel Mare. Circa 50 de consumatori din comuna Izbiceni au rămas fără energie electrică.

Se circulă cu dificultate pe Drumul Județen 679, pe tronsonul Mihăești-Seaca-Văleni, Drumul Județean 641, pe tronsonul Caracal-Cezieni, Drumul Județean 546, pe tronsonul Brebeni-Coteana și Drumul Județean 546 C, pe tronsolnul Potcoava-Perieți, potrivit unui comunicat al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Olt.

În aceste zone sunt mobilizate utilaje de deszăpezire care acționeză pentru îndepărtarea zăpezii de pe carosabil, dar și pentru lărgirea drumului.

„Structurile județene ale Ministerului Afacerilor Interne sunt mobilizate pentru asigurarea misiunilor în sprijinul populației, fiind în dispozitiv peste 700 de pompieri, polițiști, jandarmi și polițiști de frontieră, cu aproximativ 200 de mijloace tehnice. Efectivele de intervenție pot fi suplimentate cu personal aflat în turele libere”, se mai arată în comunicatul CJSU.

În ceea ce privește alimentarea cu energie electrică, din datele comunicate de societate de distribuție, a fost afectat un punct de transformare, iar aproximativ 50 de consumatori din comuna Izbiceni nu sunt alimentați cu energie electrică.

Recomandări:

Pentru evitarea situațiilor extreme ce pot pune în pericol viața şi sănătatea populației, autoritățile le recomandă celor care pornesc la drum în această perioadă să se informeze asupra traseelor pe care le au de parcurs și să evite drumurile greu accesibile.

De asemenea, înainte de a începe deplasarea, să se asigure că sistemul de încălzire al autoturismului funcţionează, iar autovehiculul este echipat corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here