Traficanți de cocaină, UMFLAȚI de polițiștii de la Criminalitate Organizată

Polițiști specializați în combaterea criminalității organizate și procurorii D.I.I.C.O.T. din Gorj au destructurat o grupare infracțională de trafic de droguri de mare risc (cocaină), care ar fi acționat pe relația România – Italia. Doi membri au fost reținuți.

Polițiști din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalitate Organizate Gorj, sub coordonarea D.I.I.C.O.T., au efectuat, luni, o percheziție la o locuință din localitatea Bâlteni, județul Gorj, folosită de un cetățean albanez. Acțiunea a continuat cu o percheziţie asupra unui autoturism folosit de acesta și o percheziție corporală asupra sa și a unui alt bărbat.

Astfel, au fost ridicate 35 de grame de cocaină, un cântar electronic, telefoane mobile, pașaportul cetățeanului străin și înscrisuri.

În fapt, s-a reținut faptul că, pe raza comunei Bîlteni, mai multe persoane (un tânăr, de 26 ani, un altul de 28 de ani și cetățeanul albanez, în vârstă de 28) ar fi procurat și vândut droguri de mare risc (cocaină).

Din investigații a rezultat că, la data de 22 februarie a.c., tânărul de 26 de ani ar fi plecat în Italia, de unde ar fi procurat 35 grame de cocaină, pentru a o introduce în România și a o preda cetățeanului străin, în vederea vânzării pe piața internă.

În cauză, a fost dispusă reținerea pentru 24 de ore și introducerea în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Gorj față de cei doi bărbați implicați, care urmează să fie prezentați Tribunalului Gorj, cu propunere de arestare preventivă.

În cauză se continuă cercetările pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic ilicit de droguri de mare risc și introducerea în țară de droguri de mare risc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here