Încă 12 cazuri de gripă în Olt și peste 2.300 de viroze și pneumonii

Încă 12 cazuri de gripă au fost confirmate în Olt, numărul celor care au fost loviți de această boală în acest sezon rece urcând la 66. De asemenea, virozele și pneumoniile continuă să facă ravagii în județ.

Potrivit reprezentanților Direcției de Sănătate Publică (DSP) Olt, 12 noi pacenți s-au prezentat, săptămâna trecută, la Spitalul Județean de Urgență Slatina cu simptomatologie specifică gripei, febră cu debut brusc, astenie, cefalee,  tuse, rinită, coriză, stare generală alterată, motiv pentru care s-au recoltat probe pentru investigarea cazurilor cu laboratorul.

„În urma rezultatelor emise de laboratorul din cadrul Institutului Cantacuzino București, cele 12 cazuri au fost confirmate, opt cu virus gripal tip B și patru cu virus gripal tip A”, a precizat directorul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Olt, dr. Andrei Iordache.

În total, 66 cazuri de gripă au fost confirmate, în Olt, în actualul sezon rece. De precizat că toți bolnavii de gripă sunt persoane nevaccinate antigripal.

În perioada 19 – 25 februarie, la nivelul județului Olt s-au înregistrat 1640 de cazuri de infecții respiratorii acute, cu 62 de internări, dar și 714 cazuri de pneumonii, cu 118 de internări.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here