CJ Olt intenționează să atragă fonduri europene de un milion de euro pentru UPU Slatina/VIDEO

Consilierii județeni ai Oltului au aprobat, miercuri, depunerea unui proiect în cadrul Programului Operațional Regional pentru atragerea de fonfuri europene pentru dotarea Unității de Primire Urgențe a Spitalului Județean Slatina cu aparatură medicală în valoare de aproape un milion de euro. Proiectul nu a fost votat în unanimitate, pentru că reprezentanții PNL în consiliul județean s-au abținut.

Finanțarea proiectului ar urma să fie făcută prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020, Axa prioritară 8. Proiectul are o valoare de 4.341.244,95 lei, la care se adaugă contribuția proprie a consiliului județean, de 86.824,91 lei.

„Este un proiect pe Programul Operațional Regional, pe Sănătate, eligibile sunt ambulatoriile de specialitate pe care noi le-am reabilitat în exercițiu bugetar trecut cu fonduri europene, și unitățile de primiri urgențe. Unitatea de primiri Urgențe a Spitalului Județean Slatina a fost reabilitată, după cum se știe, din bugetul propriu al Consiliului Județean Olt, dar și din sume venite de la Ministerul Sănătății. Practic, singurul eligibil pe care îl mai puteam depune, aparatura în ceea ce privește dotarea Unității de Primiri Urgențe. iar aparatura pe care am identificat-o ca fiind necesară, pe lângă ceea ce am cumpărat anii trecuți din bugetul propriu, a fost trecută astăzi prin consiliul județean, în cadrul unui proiect pe care îl vom depune, și sperăm ca acest proiect să fie eligibil și să reușim să îl finanțăm cu fonduri europene. Proiectul are o valoare de aproximativ un milion de euro”, a declarat, după ședință, președintele CJ Olt, Marius Oprescu.

Alte obiective de investiții nu au putut fi prinse în cadrul proiectului, pentru că sesiunea de finanțare a obiectivelor din domeniul sănătății prin POR 2014 – 2020 se referă doar la finanțarea ambulatoriilor de specialitate și la unitățile de primiri urgențe ale spitalelor.

„Pe fonduri europene nu putem depune proiecte pentru restul spitalului, pentru că, așa cum am spus, eligibile au fost doar ambulatoriile de specialitate și unitățile de primiri urgențe, dar încercăm identificarea altor surse. așa cum se știe, blocul central al spitalului este depus la Compania Națională de Investiții și sperăm ca în cel mai scurt timp să fie scos la licitație pe fonduri guvernamentale”, a mai declarat Marius Oprescu.

Proiectul nu a fost votat în unanimitate, pentru că reprezentanții PNL în consiliul județean s-au abținut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here